Брентфорд победи с 3:1 Ливърпул в мача им от 19-ия

...
Брентфорд победи с 3:1 Ливърпул в мача им от 19-ия
Коментари Харесай

ИЗНЕНАДА: Храбър Брентфорд надви Ливърпул

Брентфорд победи с 3:1 Ливърпул в мача им от 19-ия кръг на британската Висша лига. Домакините изиграха доста по-силен мач и справедливо взеха трите точки, с което сложиха завършек на серията на мърсисайдци от четири следващи победи.Гостите стартираха по-добре и бързо пробваха да наложат напън. В третата минута Харви Елиът центрира отдясно в наказателното поле, а на далечната греда Върджил ван Дайк засече топката, само че вратарят Давид Рая отрази. В последна сметка беше отсъдена засада на нидерландеца.

Пет минути по-късно мърсисайдци бяха доста покрай откриването на резултата. Тогава Мохамед Салах овладя добре топката в половината на домакините, задържа и потегли към наказателното поле, след което изведе чудесно в него Дарвин Нунес. Уругваецът отстрани Рая с едно допиране и стреля към вратата, само че Бен Мий застана пред голлинията и предотврати несъмнено попадение.

Пет минути по-късно пристигна и най-чистата обстановка за Брентфорд. Тимът на Томас Франк проведоха мълниеносна контраофанзива, при която Йоан Уиса получи на центъра и незабавно изведе отдясно в половината на Ливърпул Браян Мбуемо, който надбяга Ван Дайк, влезе в наказателно поле и стреля, само че Алисон блокира в ъглов удар. След неговото осъществяване обаче „ пчеличките “ поведоха в резултата. Топката беше центрирана на първа греда, където топката леко  докосна Мий, а по-късно тя рикошира в левия крайник на Ибрахима Конате и тя попадна в долния ляв ъгъл на вратаря – 1:0.   

В 27-ата минута домакините означи втори гол още веднъж след осъществяване на корнер. Стигна се до сериозен карамбол в наказателното поле, а Йоан Уиса добута топката във вратата, само че попадението не беше зачетено поради засада на нападателя, който даже беше оттатък голлинията.

В 39-ата минута домакините още веднъж помислиха, че са осъществили попадение, откакто Мбуемо центрира от корнер, а Уиса бе оставен самичък на втора греда, овладя на гърди и стреля към вратата, само че топката рикошира в Бен Мий и попадна във вратата. Централният бранител обаче беше в състояние на засада и голът не бе зачетен.

Само три минути по-късно обаче Уиса този път празнуваше своя гол, откакто удвои резултата. Матиас Йенсен центрира отдясно в наказателното поле, а на далечната греда Уиса бе пропуснат от Трент Александър-Арнолд и с глава насочи топката към вратата. Алисон съумя да играе с нея и я мазета, само че технологията на голлинията удостовери, че кълбото е минало с цялостния си размер – 2:0.

Три минути след старта на втората част гостите пратиха топката във вратата, откакто Тиаго Алкантара изведе чудесно Нунес отдясно в половината на Брентфорд. Нападателят напредна и влезе в наказателното поле и трансферира сполучливо Рая, само че попадението беше анулирано поради засада на уругваеца.

120 секунди по-късно Ливърпул въпреки всичко се домогна до гол. Александър-Арнолд центрира съвършено отдясно и качи топката на главата на Окслейд-Чембърлейн, който от границата на вратарското поле не остави шансове на Рая – 2:1. По този метод англичанинът ознаменува своят стотен мач за клуба във Висшата лига с попадение.

В 84-ата минута обаче Брентфорд реши всичко в мача с трети гол. Всичко потегли от една изгубена топка от страна на Наби Кейта в половината на домакините, след което последва дълъг пас за Браян Мбемо в половината на Ливърпул. Там Конате опита с тяло да блокира нападателя, който обаче го пребори, лиши му топката и останал самичък против Алисон го преодоля – 3:1.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР