Брендън Роджърс и отборът на Лестър Сити се разделиха по

...
Брендън Роджърс и отборът на Лестър Сити се разделиха по
Коментари Харесай

Брендън Роджърс и Лестър се разделиха

Брендън Роджърс и тимът на Лестър Сити се разделиха по взаимно единодушие, като това постави завършек на четиригодишния престой на северноирландеца на " Кинг Пауър Стейдиъм ".

Новината за раздялата с Роджърс бе оповестена от " лисиците " на клубния им уебсайт по-малко от 24 часа след загубата на отбора с 1:2 при визитата на Кристъл Палас в среща от Висшата лига.

Поражението удължи отрицателната серия на Лестър без победа в шампионата на шест следващи мача и ненапълно предстоящо коства работата на Роджърс, който остава отбора на предпоследното 19-о място в подреждането на точка от 17-а позиция, която е последната, даваща право на присъединяване в елита на Англия и през идващия сезон.

" Някои от най-щастливите футболни мигове в историята ни са свързани с Брендън и неговите достижения потвърждават, че престоят му в Лестър е бил сполучлив. Ще му бъдем постоянно признателни за това. През този сезон обаче резултатите са под упованията ни. Желаното от нас усъвършенстване не се вижда и 10 кръга преди края на сезона бордът на шефовете бе заставен да огледа към други възможности ", се споделя в изказването на президента на Лестър Айяват Сриваданапраба.

За своя престой отпред на Лестър Брендън Роджърс реализира няколко съществени триумфа, като през сезон 2020/21 изведе " лисиците " до исторически първи успех във ФА Къп, а няколко месеца по-късно тимът подвигна трофея " Къмюнити Шийлд ".

Освен Роджърс клубът напущат още неговият асистент Крис Дейвис и кондиционният треньор Глен Дрискол.

Временно пък " лисиците " ще бъдат водени от Адам Садлър и Майк Стоуел.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР