Брендън Накашима спечели първа титла в кариерата си, след като

...
Брендън Накашима спечели първа титла в кариерата си, след като
Коментари Харесай

Американски талант с първа титла пред родна публика

Брендън Накашима завоюва първа купа в кариерата си, откакто победи на шампионата от сериите АТП 250 в родния си град Сан Диего (САЩ) с награден фонд 612 хиляди $.

21-годишният Накашима победи за 85 минути на финала с 6:4, 6:4 поставения под номер 3 собствен съотечественик Маркос Хирон, който в последните години също живее в Сан Диего.
   
С триумфа младокът си подсигурява нанагорнище с 21 места до 48-ото в международната класация, в която ще дебютира в топ 50.

" Изживявам фантазията си. Първата ми купа е родния ми град. Това е необикновено. Изключително съм благополучен. Атмосферата беше страхотна. Искам да благодаря на всички, които пристигнаха и ме поддържаха ", разяснява първенецът. 

Той взе първия сет с единствен пробив в петия гейм, а във втората част след замяна на ранни брейкове Накашима още веднъж проби за 3:2 и резервира преднината си до края, като завоюва 12 от последните 13 точки на личен сервис.

" Знаех, че ще има сложни моменти и няма да бъде елементарно. Трябваше да се боря във всеки гейм, за всяка точка. В началото на втория сет беше доста оспорвано. Допуснах пробив, само че съумях да се съсредоточвам и си върнах преднината още в идващия гейм. Радвам се, че подаването ми вървеше. Това доста оказа помощ ", сподели още Накашима. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР