Бременна жена от гоцеделчевското село Скребатно обвинява лекари от Спешния

...
Бременна жена от гоцеделчевското село Скребатно обвинява лекари от Спешния
Коментари Харесай

Бременна жена загуби бебето си: Обвинява лекарите

Бременна жена от гоцеделчевското село Скребатно упреква лекари от Спешния център в Гоце Делчев, че поради неверна преценка е изгубила нероденото си дете. Случаят е от 14 август, когато бременната в шестия месец тогава 26-годишна жена, отива на обзор с недоволства, дежурният доктор обаче я изпраща у дома, предписвайки и единствено обезболяващи, съобщи Българска национална телевизия.

Съпругът на бременната жена Виктор Падюков описа, че един час по-късно дамата получава болки у дома. Личната лекарка обаче написа на брачна половинка ѝ да я докара за обзор на идната заран, само че след няма и половин час тя е изгубила бебето у дома.

Лекарят обаче си е признал, че е негова неточност.

" Вкарахме я завита в чаршаф, детето мъртво в ръцете. Пъпната шнур в нея, цялата в кръв. И го крещя и споделям - виж до каква степен докара работата. Вика, аз сбърках. И аз му споделям, откакто не е от вашата подготвеност, за какво не я качихте дамата в АГ-то или да извикате някакъв експерт. Един човешки живот е изгубен, не се знае и какво ще се случи с майката. Ето вашето сбъркване до къде стигна и той споделя - извинявай, сбърках... ", описа Манчо Падюков - свекър на родилката.

Директорът на ЦСМП в Благоевград сподели, че е осведомен със случая и се прави инспекция. Запознат е и " Медицински контрол ", който прави инспекцията, резултати се чакат през идната седмица.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР