Бреговата охрана на Южна Корея обяви, че е изстреляла 249

...
Бреговата охрана на Южна Корея обяви, че е изстреляла 249
Коментари Харесай

Южна Корея с 249 предупредителни изстрела срещу китайски рибарски лодки

Бреговата защита на Южна Корея разгласи, че е изстреляла 249 предупредителни изстрела по група китайски риболовен лодки, обкръжили един от патрулните ѝ катери в южнокорейски води, предизвиквайки апел за въздържаност от Пекин, оповестява " Ройтерс ".

Плавателни съдове на южнокорейската брегова защита постоянно преследват китайски лодки, обвинени в противозаконен лов на риба в южнокорейски води, от време на време предизвиквайки насилствени конфликти, усложняващи връзките, които са от основна значение в опитите за справяне с нуклеарната и ракетната стратегии на Северна Корея.

Флотилия от 44 китайски риболовен лодки, подсилени с стоманени пръти и стоманена мрежа са почнали да нападат патрулен катер, която е излъчила звукови предизвестия към лодките, прецизираха от бреговата защита.

Катерът на бреговата защита е изстрелял 249 предупредителни изстрела над лодките, до момента в който не са се отдръпнали.

" Китай ските риболовни кораби се пробваха да обкръжат и да се сблъскат с нашия патрулен транспортен съд, пренебрегвайки предупредителните сигнали ", се показва в изказването на южнокорейската брегова защита.

Китай , който в предишното е изпращал протестни ноти на Южна Корея поради потреблението на мощ от нейната брегова защита, изразявайки " сериозна угриженост " по отношение на информациите.

" Надяваме се, че Южна Корея по подобаващ метод се занимава със съответния проблем и в хода на правните дейности няма да предприеме рискови дейности, които заплашват сигурността на хората ", посочи говорителка на китайското външно министерство.

Външното министерство в Сеул съобщи, че бреговата защита следва вътрешното право при потреблението на оръжие в " законна стъпка " против лодките, които са създали " всеобщо нарушаване на териториалните води на страната за противозаконен лов на риба ".

През септември предходната година трима китайски риболовци бяха убити при огън против лодката им, откакто екип на южнокорейската брегова защита се е опитал да ги арестува за противозаконен лов на риба, като хвърлили ръчни гранати в каюта, в която те са се укривали.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР