Бразилският президент Лула да Силва отмени високопоставено пътуване до Китай

...
Бразилският президент Лула да Силва отмени високопоставено пътуване до Китай
Коментари Харесай

Пневмония отменя посещението на бразилския президент в Китай

Бразилският президент Лула да Силва анулира високопоставено пътешестване до Китай заради медицински аргументи.  Посещението, планувано за 27-31 март. ще бъде пренасрочено за по-късна дата. Това заяви " Ройтерс ", като цитира изказване на неговия прессекретар.

Прессекретарят разгласява здравна записка, в която се показва, че след клинична оценка 77-годишният Лула е диагностициран с бактериална и вирусна бронхопневмония, породена от грип А, като е стартирано лекуване.

" Въпреки клиничното усъвършенстване, здравната работа на президентството на републиката предлага отсрочване на пътуването до Китай до края на цикъла на предаване на вируса ", се споделя в бележката.

Бразилското държавно управление е уведомило китайските управляващи за отлагането и желанието си да пренасрочи визитата.

Пътуването, което трябваше да включва среща с китайския президент Си Дзинпин във вторник, се преглежда като доста изпитание на новия ляв президент да усъвършенства връзките с най-големия търговски сътрудник на Бразилия.

Лула встъпи в служба през януари. Първоначално той трябваше да пътува в събота, само че към този момент беше отсрочил заминаването си за неделя, откакто беше диагностициран с лека пневмония.

Той щеше да пътува с огромна делегация, включваща половин дузина министри от кабинета, плюс губернатори, законодатели и 240 бизнес водачи. Повече от една трета от бизнес водачите са били от бразилския селскостопански бранш , който изпраща лъвския дял от своето говеждо месо, соя и дървесна маса в Китай.

С анулацията вниманието в този момент се насочва към представянето на нетърпеливо предстояща фискална рамка в Бразилия, която в началото беше обещана от министъра на финансите Фернандо Хадад за март, само че беше отсрочена от Лула за след пътуването в Китай.

Хадад, който в началото трябваше да пътува с Лула , повече няма да върви в Китай.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР