Бразилският национал Паулиньо вече на 100% е футболист на Гуанджоу

...
Бразилският национал Паулиньо вече на 100% е футболист на Гуанджоу
Коментари Харесай

Барселона прибра 42 милиона за Паулиньо

Бразилският национал Паулиньо към този момент на 100% е футболист на Гуанджоу Евъргранде. Испанските медии съобщавата, че във вторник китайците са превели на Барселона сумата от 42 милиона евро, с която дефинитивно са се сдобили с правата му, откакто в началото той бе преотстъпен от каталунците.

30-годишният южноамериканец игра за Гуанджоу от 2015 до 2017 година, а по-късно “лос кулес” заплатиха 40 милиона евро с цел да го върнат в Европа, само че след единствено сезон на “Камп Ноу” той бе пратен чартърен в някогашния си тим. При преотстъпването му в посока Китай имаше информация, че откупната уговорка в контракта сред двете страни е в размер на 50 милиона евро, само че в последна сметка каталунците получават с 8 по-малко.

Guangzhou have paid Barça €42m for Paulinho's transfer which is €8m short of the amount(€50m) agreed. [Rac1] pic.twitter.com/VAihqAJ5Gs
— Blaugrana Nation (@Blaugranarealm) January 4, 2019
По този метод Паулиньо се трансформира в третата най-скъпа изходяща договорка в историята на Барселона, като за по-високи трансферни суми са продадени само Луиш Фиго (60 милиона в Реал Мадрид) и Неймар (222 милиона в Пари Сен Жермен). Бившият състезател на Тотнъм записа 49 мача за Барса във всички шампионати през сезон 2017/2018, отбелязвайки 9 гола и печелейки дубъл с купа в Ла Лига и трофей в Копа дел Рей.

В кариерата си Паулиньо е играл още в Литва, Полша и Бразилия. За националния тим на родината си има 56 мача и 13 попадения.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР