Бразилската полиция използва сълзотворен газ в опит да отблъсне стотици

...
Бразилската полиция използва сълзотворен газ в опит да отблъсне стотици
Коментари Харесай

Привърженици на Болсонаро нахлуха в комплекса на Конгреса в Бразилия

Бразилската полиция употребява сълзотворен газ в опит да отблъсне стотици последователи на крайнодесния някогашен президент Жаир Болсонаро, които нахлуха в комплекса на Конгреса в столицата Бразилия , седмица след встъпването в служба на президента от левицата Луиз Инасио Лула да Силва, заяви публицист на Франс прес.

Районът към Конгреса беше отцепен от управляващите, само че последователите на Болсонаро, които отхвърлят да одобряват изборната победа на Лула да Силва, съумяха да пробият кордоните за сигурност и няколко десетки от тях съумяха да се изкачат по рампата на тази постройка с съвременна архитектура и да се покатерят на покрива ѝ.
 Българска телеграфна агенция
Впечатляващи фрагменти, напомнящи щурма Капитолия в Съединени американски щати, демонстрират същинска човешка вълна, която се стича към Конгреса.
 Българска телеграфна агенция
В тази постройка се организират съвещанията като на Камарата на депутатите, по този начин и на Сената, отбелязва Агенция Франс Прес.
 Българска телеграфна агенция
Демонстранти се появиха на покрива, само че и на всички околни поляни, в това число тази пред президентския замък " Планалто ".

Жаир Болсонаро, който беше надвит с дребна преднина от Лула да Силва на втория тур на президентските избори на 30 октомври, напусна Бразилия в края на предходната година и отпътува за Съединени американски щати , показва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР