Бразилската полиция е открила в дома на бившия министър на

...
Бразилската полиция е открила в дома на бившия министър на
Коментари Харесай

Бразилската полиция откри в дома на бивш министър на Болсонаро проектодокумент за намеса в изборните резултати


Бразилската полиция е разкрила в дома на някогашния министър на правораздаването Андерсон Торес (на фотографията в текста) план на декрет, който наподобява е бил предложение за интервенция в резултатите от създадените през октомври избори за държавен глава, които Жаир Болсонаро загуби, оповестиха два източника, осведомени с следствието, съобщи Ройтерс, цитирина от Българска телеграфна агенция.

Съдържанието на плана за декрет, направено, откакто Болсонаро загуби изборите с минимална разлика от левия претендент Луиз Инасио Лула да Силва, е предвиждало въвеждане на изключително състояние във връзка с националния избирателен орган – Върховния изборен съд, отваряйки вратата за смяна на получения резултат, споделиха източниците.

Документът е открит във вторник, когато полицията е претърсила дома на Андерсон Торес, който стана началник по сигурността в столицата Бразилия, откакто Лула встъпи в служба на 1 януари.



Съдия от Върховния съд подреди Торес да бъде задържан по отношение на пропуски в сигурността, разрешили в неделя на последователи на Болсонаро да щурмуват държавни здания в опит да провокират боен прелом, който да в профил Лула.

За откриването на документа беше обявено на първо време от вестник " Фоля ди Сао Пауло ".

Торес, който напусна Бразилия и отпътува за Флорида, откакто бе назначен за началник по сигурността, съобщи, че въпросният документ евентуално е бил измежду други изхвърлени бумаги, чието наличие е „ изтекло “ в негово неявяване, с цел да се сътвори „ подправена вест “.

„ Уважавам бразилската народна власт. Съвестта ми е чиста във връзка с дейностите ми като министър “, написа Торес.

Анализатори считат, че ограниченията, предлагани в документа, са равнозначни на противоконституционен скрит план за интервенция в избори.

Адвокат на Торес сподели, че клиентът му ще се върне в страната, с цел да приготви отбраната си против заповедта за ареста му, издадена по отношение на безредиците, избухнали предходната неделя в столицата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР