Бразилия надмина Италия по броя на заразените с коронавируса SARS-CoV-2

...
Бразилия надмина Италия по броя на заразените с коронавируса SARS-CoV-2
Коментари Харесай

Коронавирус: Бразилия надмина Италия по броя на заразените, в САЩ случаите са над 1.5 млн.

Бразилия надмина Италия по броя на инфектираните с ковид SARS-CoV-2 и към този момент е на пето място в света по този индикатор. Потвърдените носители на вируса в са над 233 хиляди, демонстрират данните на Worldometers. Жертвите са над 15 хиляди, а излекуваните са близо 90 хиляди.

В страната се следи скок на броя на позитивните проби след 20 април - тогава те бяха към 2000 на ден, а на 16 май към този момент са 14914.

Въпреки разрастването на болестта в страната, президентът Жаир Болсонару и държавното управление му не престават да се опълчват на въвеждането на ограничавания против разпространяването й.

Съдът в Рио де Жанейро забрани на държавното управление да насочва рекомендации и послания против ограничаващите ограничения, локалните управляващи в Рио де Жанейро и Сао Пауло, с цел да се ограничи разпространяването на ковид.

Междувременно в Съединени американски щати - най-тежко засегнатата страна, броят на инфектираните надвиши 1.5 милиона души, жертвите са над 90 хиляди.

Излекуваните от заболяването са близо 340 хиляди. Към момента се обрисува наклонност към закъснение на епидемията и понижаване на броя на умрелите.

По света доказаните случаи са 4.72 милиона, умрелите са над 313 хиляди, а излекуваните - над 1.81 милиона души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР