“Бразилия би искала да възроди връзките си с Европа, включително

...
“Бразилия би искала да възроди връзките си с Европа, включително
Коментари Харесай

Бразилия иска да възроди връзките си с България

“Бразилия би желала да възроди връзките си с Европа, в това число и с България.”

С тези думи се обърна министърът на външните работи на Федеративна Република Бразилия Ернесто Араужо към своя български сътрудник Екатерина Захариева. Двамата разговаряха във Варшава в границите на Конференцията за поощряване и създаване на мира и сигурността в Близкия изток, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

“Хилядите българи в Бразилия, съсредоточени главно в Сао Паоло, могат да бъдат мост сред нашите две страни”, посочи Захариева и съобщи, че България е образец за място на етническо и религиозно спокойно взаимно общуване, каквото е и посланието на Варшавската конференция.

Араужо и Захариева обмениха хрумвания от опита на двете страни в устойчивото земеделие, развиването на туризма и опазването на околната среда. Обсъдиха и редица въпроси от интернационалния дневен ред, измежду които и рецесията във Венецуела.

Българският първи посланик показа кандидатурата на страната ни за участие в Организацията за икономическо съдействие и развиване и двамата министри се договориха да си обменят опит в предприсъединителния развой.

Захариева предложения Араужо на посещаване в България, който одобри. Двамата се договориха да работят за сключване на конвенция за трансфер на наказани лица и за съглашения за разрешаване на членовете на фамилиите на дипломати да работят в приемащата страна.

България и Бразилия откриват консулски връзки през 1922 година, а през 1934 година и дипломатически връзки. От 1961 година имаме дипломатически представителства.

Бразилия обичайно заема първо място в търговията на България с страните от Латинска Америка и Карибския басейн, само че през последните няколко години се следи наклонност към спад в размера на двустранния стокообмен – 49,00 млн. щатски $ за 2017 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР