Бразилецът Неймар може да изиграе днес първия си двубой за

...
Бразилецът Неймар може да изиграе днес първия си двубой за
Коментари Харесай

Неймар може да се завърне срещу Реал

Бразилецът Неймар може да изиграе през днешния ден първия си дуел за Пари Сен Жермен от ноември насам, когато тимът приема Реал (Мадрид) в първи осминафинален конфликт от Шампионска лига от 22:00 часа на стадион " Парк дьо Пренс "..

Френският клуб разкри, че единственият изчезнал състезател е някогашният бранител на Кралския клуб Серхио Рамос, който продължава да изпитва проблеми с контузия на глезена. Неймар, в това време, възобнови тренировки и може да играе за първи път, откакто получи травма на глезена в дуела от френската Лига 1 със Сент Етиен на 28 ноември. „ Той е добре и с положително самочувствие. Дори и да не е играл мач, ще даде 100%, в случай че се появи в игра, само че треньорът ще реши дали ще е на пейката или измежду титулярите “, показа капитанът на ПСЖ Маркиньос.

Наставникът на парижани Маурисио Почетино е под напън да продължи към четвъртфиналите, като отпадане още на осминафиналите е немислимо, още повече и поради привличането Лионел Меси при започване на сезона. „ Имайки поради играчите в този мач, това можеше да бъде край “, акцентира аржентинският експерт, чийто отбор отстъпи на Манчестър Сити в полуфиналната фаза предишния сезон. Управляваният от катарски притежатели клуб загуби финала на шампионата от Байерн през 2020, само че преди този момент бе отпадал непроменяемо на осминафиналите в три следващи сезона.

„ ПСЖ се пробва да завоюва този трофей от 50 години, тъй че сме кандидати. Отборът, против който се изправяме е този, който е привикнал да печели Шампионска лига “, показа още Почетино, чийто състав по този начин и не убеди досега с изявите си, без значение че води с 13 точки на върха в Лига 1. Треньорът на парижани добави, че нито Идриса Гана Гей, нито Абду Диало ще попаднат измежду титулярите на „ Парк де Пренс “, откакто се завърнаха предходната седмица от извоюваната Купа на Африка със Сенегал.

ПСЖ се надява и на мощно показване от Меси, който е вкарал пет от седемте си гола през сезона в Шампионска лига. 

В другия осминафинал в шампионата довечера Спортинг приема в Лисабон финалиста от 2021 година Манчестър Сити.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР