Брайтън победи Ливърпул с 2:1 в мач от 1/16 на

...
Брайтън победи Ливърпул с 2:1 в мач от 1/16 на
Коментари Харесай

Брайтън пак наказа Ливърпул, чайките продължават към 1/8 финалите за ФА Къп след гол в края

Брайтън победи Ливърпул с 2:1 в мач от 1/16 на ФА Къп. Харви Елиът изведе напред мърсисайдци в 31-ата минута, а Люис Дънк възвърне равенството пет минути преди края на първото полувреме. Каору Митома донесе успеха за " чайките ".

Така Брайтън детронира Ливърпул в шампионата и продължи към осминафиналите.

Двубоят стартира доста динамично с офанзиви и към двете порти, в 3-ата минута Брайтън получи късмет да извърши корнер, при който обаче Алисон излезе и улови топката на далечната греда. Минута по-късно пък мърсисайдци бяха покрай реализирането на гол, откакто Наби Кейта откри Мохамед Салах, който нахлу в наказателното поле на " чайките " и на два пъти се опита да стреля. И двата му удара обаче бяха блокирани от бранител на домакините.

В 7-ата минута Харви Елиът опита изстрел по земята отвън наказателното поле след съществено безредие. Младокът обаче не съумя да уцели топката добре и ударът му не затрудни стража на Брайтън. 

Първата отлична опция за попадение пред Брайтън се откри в 15-ата минута, когато Соли Марч проби по десния фланг. Той нахлу в наказателното поле на Ливърпул и потърси с изострен пас собствен съотборник към бялата точка за осъществяване на дузпи. Топката стигна до краката на Евън Фъргюсън, който съумя да преодолее с удара си Алисон, само че на голлинията бе застанал Трент, който мазета удара и резервира равенството.

В 21-ата минута Каору Митома нанесе прецизен удар. Това направи след добра композиция с Евън Фъргюсън, който с петичка остави за Митома. Той финтира Джо Гомес и стреля, само че в удара му нямаше нужната мощ и акуратност. Алисон се намеси без проблеми. 

Четири минути по-късно Мохамед Салах бе изведен самичък против Джейсън Стийл. Египтянинът нахлу в наказателното поле на Брайтън, само че изпрати разочароващ удар по земя и настрана от вратата. 

Харви Елиът даде преднина на " алените " в 31-ата минута след добър пробив на Мохамед Салах, който изведе съотборника си в наказателното поле на " чайките ". Елиът съумя да преодолее стража на Брайтън и прати топката в мрежата за 1:0. Ситуацията бе прегледана с ВАР за евентуално нарушаване при построяването на офанзивата на Ливърпул, само че такова не бе отсъдено и попадението остана.

В 40-ата минута Брайтън извърши корнер, а топката бе изчистена на далечната греда. Тя обаче попадна в Тарик Лампти, който нанесе мощен изстрел отвън наказателното поле на Ливърпул. Ударът му срещна крайници на неговия съотборник - Люис Дънк, а по-късно влезе във вратата на мърсисайдци, откакто Алисон бе измамен от неочаквания рикошет. 

Второто полувреме стартира с добра опция за Брайтън. На далечната греда бе потърсен Каору Митома с дълъг пас, само че футболистът на " чайките " не съумя да стигне до топката и да нанесе удар. 

В 51-ата минута Люис Дънк опита доста забавно осъществяване от директен свободен удар. Той копна топката над стената от играчи на Ливърпул. Ударът му обаче мина покрай вратата, а Алисон не бе задължен да се намесва.

Само четири минути по-късно Митома още веднъж сътвори доста неприятности на Трент. Митома нахлу в наказателното на Ливърпул и потърси остро подаване, покрай Алисон, който съумя да се намеси и да избие топката. Паскал Грос опита да нанесе пряк удар от въздуха, откакто топката бе отбита. Изстрелът му обаче мина над напречната греда. 

Малко преди 60-ата минута Юрген Клоп направи тройна промяна. Джеймс Милнър размени Трент, до момента в който Дарвин Нунес влезе на мястото на Харви Елиът, а Джордън Хендерсън размени Наби Кейта.

В 71-ата минута Брайтън още веднъж бе покрай гола, откакто Митома откри Паскал Грос, който стреля от близка отдалеченост, само че Алисон се намеси чудесно, с цел да резервира мрежата си суха. 

Евън Фъргюсън стреля към вратата на Алисон в 80-ата минута, откакто Соли Марч се оправи със Стефан Байчетич по фланга и откри съотборника си. Ударът на Евън обаче бе блокиран от Ибрахима Конате. При последвалия корнер Люис Дънк насочи удар с глава към Алисон, като бразилският пазач не бе затруден.

В 82-ата миунта пък Алексис МакАлистър бе съборен от Ибрахима Конате на границата на наказателното поле на Ливърпул. Аржентинецът не стигна до топката след по-грубата интервенция на френския национал. Конате към този момент имаше жълт картон и огромна част от играчите и почитателите на " чайките " желаеха бранителят на гостите да бъде изпъден.

В продължението на мача Каору Митома пое топката на далечната греда след пас на Еступинян. Той резервира самообладание и с няколко докосвания финтира отбраната на мърсисайдци, а по-късно и стреля, пращайки топката в мрежата зад Алисон - 2:1.

FT / БРАЙТЪН - ЛИВЪРПУЛ 2:1

0:1 Харви Елиът 31'

1:1 Люис Дънк 40'

2:1 Каору Митома 90+2'

Стартовите сформира:

Брайтън:   23. Джейсън Стийл, 2. Тарик Лампти, 4. Адам Уебстър, 5. Люис Дънк, 30. Первис Еступинян, 7. Соли Марч, 13. Паскал Грос, 22. Каору Митома, 10. Алексис МакАлистър, 18. Дани Уелбек, 28. Евън Фъргюсън

Старши треньор: Роберто де Дзерби

COME ON ALBION!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР