Братята-бизнесмени Дончо и Красимир Петров остават в ареста, реши Софийският

...
Братята-бизнесмени Дончо и Красимир Петров остават в ареста, реши Софийският
Коментари Харесай

Братята-бизнесмени от Антон остават в ареста след жестокото убийство на пастир

Братята-бизнесмени Дончо и Красимир Петров остават в ареста, реши Софийският областен съд. Той откри, че за момента има задоволително доказателства, че двамата са направили убийството на пастира Иван Доганов по изключително непосилен за жертвата метод.
Още по темата
Действията по следствието са почнали след постъпил сигнал за открит мъж в безпомощно положение на улица в софийското село Антон. Пострадалият e бил с забележими следи от побой. Смъртта му е била установена от пристигналия на място екип на " Спешна здравна помощ ".

Съдът одобри доводите на Окръжна прокуратура - София, че са налице кумулативно изискуемите предпоставки на закона за взимане на най-тежката мярка за неотклонение - обосновано съмнение за авторството на незаконното действие, събрани за къс интервал от време голям брой доказателства за виновността на обвинените и действителна заплаха да извършат друго закононарушение.

Мотивите са открити, като с изключение на имуществени, има и користна цел, изясни пред Българска национална телевизия прокурор Димитър Петров. Той добави, че претекстът за убийството е точно информацията за кражбата на животни, само че занапред ще се преценя дали фактически се е случила и дали не е единствено клевета в селото.

Снимки от днешното правосъдно съвещание

По-рано през днешния ден прокурор Димитър Петров изиска непрекъснато задържане за Дончо Петров и Красимир Петров за съучастничество в съзнателно ликвидиране в с. Антон, като уточни серия открити предмети с кръв в икономически двор и на мястото на престъплението - облекла, хартии, ръкавици, калник на автомобил, благосъстоятелност на Дончо Петров. Според обвиняването към този момент има подготвени резултати на някои от пробите и те сочат, че има съвпадане сред изследваната кръв и тази на жертвата; прокурорът по делото оповестява също за засечен вечерта преди убийството от камерите в селото автомобил, който е подобен с този на обвинения Дончо Петров. Прокуратурата се базира и на свидетелски показания, измежду които на мъж, който се е видял с обвинения Красимир Петров, който му се оплакал, че са им откраднати 50 коня, 20 крави и още животни, само че той схванал кой е, пребил го, а преди този момент го мъчил. Това, което провокира реакция в правосъдната зала бе известието на прокурора, че убитият е бил с пречупени кутрета на ръцете си, а ноктите на тях били изтръгнати.

Адвокатът на Дончо Петров настоя да не се постанова никаква или да се наложи най-леката мярка на неговия клиент, защото съгласно него доказателствата не били задоволителни, с цел да се направи обосновано съмнение за негово присъединяване в закононарушението. Той сподели още, че клиентът му имал жена и деца, грижел се за тях, имал и непрекъснат адрес, не бил осъждан. Самият Дончо Петров изясни, че се тормози и за животните, които отглежда, защото в негово неявяване нямало кой да ги гледа и храни.

Адвокатът на другия брат Красимир Петров пък изясни, че клиентът му работи на две места, грижи се и за заболели родители и за животните, които те гледат. Той призна, че клиентът му е бил осъждан преди време,но съгласно него това било от дълго време. Адвокатът не сподели защо е осъждан и акцентира на свидетелските показания против Красимир Петров за описа му, че е схванал кой им краде коне и крави и го е пребил, като ги отдаде на това, че в селото имало отрицателно отношение към братята и можело поради това да са дадени. Колкото до счупените пръсти и изтръгнати нокти на жертвата, той съобщи, че имало данни, че убитият е пил целия ден преди този момент и не се знаело човек в такова положение какво можело да направи с ръцете си. Той настоя за " каквато и да е мярка, единствено да не е задържане под стража ".

Определението на първоинстанционния съд може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

По-рано стана ясно, че се ревизира и цялостният бизнес на двамата арендатори. Проверка стартира и в районното ръководство.

Полицейското наличие в село Антон продължава да бъде засилено.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР