Брат и сестра, съответно на 30 и 19 години, са

...
Брат и сестра, съответно на 30 и 19 години, са
Коментари Харесай

Задържаха брат и сестра за кражби за над 8000 лв.

Брат и сестра, надлежно на 30 и 19 години, са арестувани за скица от обири във Велико Търново , оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В края на декември предходната година шеф на огромен търговски обект във Велико Търново подал сигнал за голям брой обири. По думите му те възлизали на стойност над 1800 лева

Полицаите разбрали, че причинителите влизали в комерсиалния обект, като непознати и подържали връзка по телефона. Единият подбирал по-обемиста стока за закупуване /например долап за баня/, а другият - по-дребни артикули. Намирали място в магазина, където считали, че няма камери за видеонаблюдение и прибирали дребните покупки в кашона с обемистата стока, след което деликатно го запечатвали и на касата плащали единствено стоката, от кашона. По-късно прибирали /шкафа за баня/ в магазина и получавали левовата равноценност или ваучери, а дребните артикули продавали в интернет .

Впоследствие станало ясно, че грабежи са осъществявани и на територията на Пловдив, Плевен, Пазарджик и Стара Загора. В парцели и автомобил, употребени от двамата са открити голям брой движимости, имащи отношение към незаконната им активност. До момента декларираните откраднати движимости възлизат общо на към 8000 лева Братът и сестрата са арестувани за период до 24 часа . По случая е формирано досъдебно произвеждане, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.
 Мъж алармира за крупна кражба от вкъщи му - причинителите се оказаха синът и снаха му
Мъж алармира за крупна кражба от вкъщи му - причинителите се оказаха синът и снаха му

Двамата са арестувани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР