Бръсненето при акне може да се облекчи, ако се използват

...
Бръсненето при акне може да се облекчи, ако се използват
Коментари Харесай

Бръснене на мъжката брада при акне – как?


Бръсненето при акне може да се облекчи, в случай че се употребяват артикули, направени особено за сензитивна кожа . Препоръчва се използването на механична самобръсначка, а не на електрическа.

Колкото повече остриета има самобръсначката ви, толкоз по-вероятно е да се раздразни кожата, да се инфектират пъпките и да се разпространят бактерии .

Ако употребявате ръчна самобръсначка, тя би трябвало да бъде с не повече от две ножчета. Най-добре е да употребявате такива с 1 ножче, защото не нервират толкоз кожата и са нежни към към този момент възпалената. Препоръчва се ежеседмична промяна на самобръсначките, а при предпочитание и след всяка приложимост.

При опция избягвате бръсненето върху пъпките , тъй като минавайки тази част, може да се разпространят бактерии. Допълнително може да се развие зараза и да се получат белези.

Бръсненето би трябвало да се ползва след измиване на лицето с гореща вода или след душ, защото топлината и влажността омекотяват брадата и понижават дразненето.

Ако имате пъпки в региона на шията, намокрете и тази част с гореща вода и нанесете гальовен сапун. Бъдете деликатни при потреблението на прекомерно доста артикули с високо наличие на глицерин , защото кожата може да се изсуши, а бръсненето да бъде по-трудно. Зоната на врата е по-чувствителна, по тази причина би трябвало да отделите по-специално внимание на нея.

Може да употребявате ексфолиращ артикул за по-лесно и безпрепятствено плъзгане на самобръсначката. Освен това ексфолирането повдига космите. Преди бръснене може да нанесете масло, което ще направи косъма по-мек.

Свързани публикации.. Преборете акнето посредством смяна в диетата 0 Масло от лавандула гони акнето 0 Раздразнение на кожата след бръснене – по какъв начин да се оправим? 0

Може да употребявате гел или крем за бръснене за сензитивна кожа, склонна към акне. Така ще си осигурите спомагателна отбрана, а кожата ще бъде хидратирана . Докато бръснете, изплаквайте самобръсначката непрестанно, а по-късно я почистете с алкохол и вода за стерилизация. Бръсненето би трябвало да се реализира в посока растежа на косъма.

Накрая не употребявайте одеколон , с цел да не дразните в допълнение кожата си. Може да употребявате овлажняващ крем вместо него.

Задължително започнете процедури за лекуване на акнето. Добре е и да извършите консултация с кожен лекар .
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР