Браншовите организации са на мнение, че устойчиви резултати могат да

...
Браншовите организации са на мнение, че устойчиви резултати могат да
Коментари Харесай

Осем финансови асоциации ще повишават финансовата грамотност на учащите се

Браншовите организации са на мнение, че устойчиви резултати могат да се реализиран само с огромна самодейност

Меморандум за стабилно партньорство в начинания за повишение на финансовата и икономическа просветеност на учащите бе подписан от осем водещи браншови асоциации от финансовия бранш. На събитието през днешния ден участва и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който изрази поддръжката си за начинанието.

Целта на самодейността е да се откри стабилно партньорство в действия, ориентирани към повишение на финансовата и икономическа просветеност на учащите в българската просветителна система.

" Финансовата просветеност е основна подготвеност на 21 век, тъй като качеството на живота ни зависи и ще зависи от ден на ден от нея. Тя е изключително значима за децата и младежите поради повишаването на персоналната отговорност за финансовата ни обезпеченост и многообразието и сложността на финансовите артикули и услуги ", съобщи Светла Несторова, ръководител на Асоциацията на българските застрахователи. Според нея динамичността и непредвидимостта на актуалния живот слага особени провокации пред младежите, тъй като те ще би трябвало в още по-висока степен да умеят да ръководят рисковете, в това число във връзка с техния живот, здраве, финансово положение. А с цел да могат да го вършат, те би трябвало да са съответно готови, да са финансово грамотни.

Партньорските организации се сплотиха към разбирането, че устойчиви резултати могат да се реализиран само с огромна самодейност за повишение на финансовата просветеност на завършващите гимназисти и посредством продължително залагане на съответния предмет в образователната стратегия. За задачата те разчитат на поддръжката на Министерството на образованието и науката. Партньорите по меморандума ще подхващат поредност от стъпки, в това число започване на договаряния с Министерството на образованието и науката и други държавни институции, привличане на сътрудници от неправителствения бранш, които имат съответния опит и подготвеност, изследване на европейския и международен опит и положителни практики в сферата, потребление на личната мрежа и контакти за обезпечаване на нужните запаси, и други.

Меморанумът бе подписан от:
Асоциация на банките в България /АББ/
Асоциация на българските застрахователи /АБЗ/
Българска асоциация за лизинг /БАЛ/
Българска асоциация за потребителско кредитиране /БАПК/
Българска асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване /БАДДПО/
Българска асоциация на застрахователните брокери /БАЗБ/
Българска асоциация на лицензираните капиталови медиатори /БАЛИП/
Българска асоциация на ръководещите сдружения /БАУД/

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР