Браншови организации заплашват с масови протести срещу Закона за горивата,

...
Браншови организации заплашват с масови протести срещу Закона за горивата,
Коментари Харесай

Браншови организации плашат с масови протести заради Закона за горивата

Браншови организации заплашват с всеобщи митинги против Закона за горивата, който би трябвало да влезе в действие на 27-и октомври.

Дребните търговци се притесняват от въздействието на монополистите на пазара, които се пробват да спрат промените, направени със съдействието на огромната част от бизнеса и поддръжката на Министерството на стопанската система. Затова предизвестяват от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, в позиция, изпратена до министър Емил Караниколов, съобщи БНР.

Дребните търговци на горива са обезпокоени от прекъсването на разговора по Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за горивата, който реализираха след тежки договаряния и митинги. Влизането му в действие се отсрочва към този момент от една година поради недоволството на дребните превозвачи на гориво. Срещу ипромените скочиха и земеделските производители и строителите.

В следствие заинтригуваните браншови организации, в това число Асоциацията на индустриалния капитал и Конфедерацията на работодателите и индустриалците дружно с Асоциацията на търговците, производителите, вносителите и превозвачите с посредничеството на министъра на стопанската система създадоха вид, който е на път да бъде спънат от монопола на пазара.

“След 27-ми ние сме в неспособност да работим, само че освен ние, а и потребителите, имам поради земеделци, строители, мини и така нататък До 28-и те нито могат да купуват горива, нито някой има право да им кара “, разгласи Симо Симов от Асоциацията и настоя държавното управление незабавно да вземе решение да отсрочи отначало наредбата, с цел да се даде опция на Народното събрание да прегледа закона, да го разиска и да го гласоподава. В противоположен случай митингите под наслов: “Жълтите жилетки “ ще стартират още до края на октомври ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР