Браншът ще настоява ставката да бъде 9% константна и да

...
Браншът ще настоява ставката да бъде 9% константна и да
Коментари Харесай

Алибегов: Ще настояваме ставката за заведенията да бъде 9%

„ Браншът ще упорства ставката да бъде 9% константна и да се приравни, да не се трансформира. Когато става въпрос за един бранш с 250 000 заети души, би трябвало да има числа. Последните две години се наслушахме на това по какъв начин нямало смисъл от тази ставка, само че не могат да кажат за какво нямало смисъл от нея “.

Това съобщи ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред „ Bulgaria ON AIR “.

Според него концепцията на шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов за това ресторантите да не се таксуват с налог облага, а да се вкара патентен налог е доста добра. Тя планува още ставката ще се дефинира от размера на заведението и от броя на местата за сядане. 

„ Всяко облекчение за дребния бизнес води до по-висока събираемост, до изсветляване “.

Той добави, че сега доста хора, които се занимават с този бизнес, се усещат притиснати и нямат финансовата опция да си заплащат разноските, което единствено по себе си ги тласка в сивия бранш

По думите му казусът на страната е, че не сяда да разисква ограниченията , които желае да вкара за дадения отрасъл. Алибегов даде за образец концепцията, която даваше опция на клиентът да не заплати сметката си в заведение, в случай че не получи касова записка. Според него тази мярка не е била толкоз неприятна, само че огромният проблем тогава е бил, че е била спусната без никаква полемика , което е довело до ответната отрицателна реакция. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР