Бранителят на Ювентус Джорджо ще сложи край на кариерата си

...
Бранителят на Ювентус Джорджо ще сложи край на кариерата си
Коментари Харесай

Киелини се отказва от националния отбор след мача на Уембли

Бранителят на Ювентус Джорджо ще постави завършек на кариерата си в националния тим на Италия след дуела с Аржентина на „ Уембли “ през юни. 37-годишният централен бранител има 116 мача за „ Скуадра адзура “, само че откакто селекцията на Роберто Манчини не съумя да се класира за финалите на Световното състезание в Катар, Киелини е решил да даде път на по-младите си сътрудници.

„ Ще се сбогувам с националния тим на „ Уембли “ - там, където изживях най-върховното достижение в кариерата си, печелейки Европейското състезание. Бих желал сбогуването ми да бъде обвързвано с прекрасен спомен. Със сигурност това ще бъде последният ми мач за Италия “, съобщи Киелини, който дебютира за Италия през 2004 година. Заедно с Андреа Пирло той дели петото място във безконечната ранглиста на футболистите, изиграли най-вече мачове с екипа на Италия.

Киелини добави, че към момента е решил дали ще продължи да играе за Ювентус, като ще вземе това решение едвам след края на сезона: „ Любовната ми спекулация с Ювентус не е свършила и в никакъв случай няма да свърши. Разбира се, до края на сезона би трябвало да преценява всичко и да приказвам със фамилията си кое е най-хубавото. Нека първо приключим на четвърто място и спечелим Купата на Италия. След това ще седнем с двете ми фамилии – това, с което пребивавам, и Ювентус, и ще преценим кое е най-добре за всички “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР