Бранителят на Барселона Жерард Пике се защити след атаката, че

...
Бранителят на Барселона Жерард Пике се защити след атаката, че
Коментари Харесай

Пике отвърна на Реал: Ако не беше промяната, Мадрид дори нямаше да участва

Бранителят на Барселона Жерард Пике се отбрани след офанзивата, че съзнателно е съдействал за преместването на Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия. Според пуснати от “Ел Конфиденсиал” записи бранителят работил по това с президента на федерацията Луис Рубиалес.

Проблемът е, че притежаваната от Пике компания за спортни събития “Космос” е с контракт, съгласно който ще вземе общо 24 милиона евро комисионна за 6 издания на конкуренцията в Рияд. Световният първенец даже приказвал с Рубиалес да се търси съдействието на краля на Испания Фелипе VI, който да разиска нещата с управляващите на Саудитска Арабия, за бъдат уверени да одобряват шампионата. В последна сметка от 2020 година Суперкупата към този момент се организира в Близкия Изток.

“Аз просто помагах, решението си беше напълно на Испанската футболна федерация. От облага от шампионата от единствено 120 000 евро централата съумя да скочи на такава от 40 млн. Този запис е от 2019 година и тогава това не беше вест, само че за какво в този момент е?”, пита той.

“Смятате, че в този момент съдиите ще оказват помощ на Барса, откакто аз по някакъв метод съм оказал помощ? Не! От “Ел Конфиденсиал” са избрали единствено някои неща от записите. Стореното от тях е гадно. Ако не беше смяната във формата на шампионата за Суперкупата, Реал Мадрид даже нямаше да взе участие. Така че вие ми кажете дали всичко това е от тяхна изгода, или не”, изясни Пике в особено включване в “Туич”.

Според новия формат 4 състава – първият и вторият в Ла Лига, както и финалистите за Купата на Испания, си оспорват оценката. Жерард показва обстоятелството, че напролет на 2019 година Реал приключи трети в и не игра край за Купата, само че въпреки всичко бе част от финалната четворка за Суперкупата в първото й издание в Саудитска Арабия през януари 2020 година Това се случи, откакто през сезон 2018/19 Барселона завоюва купата и стигна край за купата, с което освободи място за “лос меренгес”.

“Даже съм горделив, че с Луис Рубиалес свършихме отлична работа. Суперкупата към този момент е в Саудитска Арабия, а това е добре и за Реал, и за Барса, тъй като имаме почитатели на всички места по света, а освен в Испания. Не е извънредно един футболист да взе участие в такива договаряния. Харесва ми и ще не преставам да го върша. Иначе президентът Рубиалес към този момент заведе дело за тази записи, а ще го направя и аз. Опитват се да нападат Руби, а не мен. Те имат някакъв проблем с него. Вижте за какво финалът за Купата на Испания постоянно се играе в Севиля. Вероятно тъй като някой (говори за Реал Мадрид – б.р.) не желае да даде своя за един мач. Защо не приказваме за това ”, добави още гневният футболист.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР