Бойци на йеменските бунтовници превзеха кораб с международен екипаж при

...
Бойци на йеменските бунтовници превзеха кораб с международен екипаж при
Коментари Харесай

Al Jazeera: Отвличането на Galaxy Leader повишава залозите във войната

" Бойци на йеменските бунтовници превзеха транспортен съд с интернационален екипаж при набег с хеликоптер, това покачва залозите във войната на Израел против ХАМАС ", написа катарската медия  Al Jazeera .

" Това е следващият ирански терористичен акт, който съставлява ескалация на войнствеността на Иран против жителите на свободния свят, със съпътстващи интернационалните последствия във връзка с сигурността на световните морски направления “, се показва в изказване, оповестено от кабинета на министър-председателя на Израел.

25-те членове на екипажа са от Украйна, Мексико, Филипините и България, наред с други страни, като съгласно управляващите в Израел, корабът не плава под техен байрак и няма жители на Израел на борда.

Израелската войска също съобщи в изказване в X: " Отвличането на товарен транспортен съд покрай Йемен в южната част на Червено море е доста сериозен случай с световни последствия. "

" Получихме удостоверение от представител на бунтовниците, че те са отвлекли  кораба. По-рано през днешния ден те оповестиха началото на интервенции за нахлуване на кораби под израелски байрак. Бунтовниците предизвестиха интернационалните морски организации да не работят за израелски компании “, написа катарската медия.

" Отнасяме се към екипажа в сходство с ислямските правила и правила “, съобщи военният представител на йеменските бунтовници Яхя Сария в изказване.

Но той възобнови предизвестието, че " всеки транспортен съд, принадлежащ на Израел или на тези, които го поддържат, ще бъде законна цел за йеменските сили.

Войната в Газа докара до скок на напрежението в района, като интернационалните организации и политически водачи предизвестяват за потенциален по-широк районен спор.

" В предишното Иран се дистанцираше от тези разнообразни въоръжени групи в Близкия изток, които се бият против Израел ", написа  Al Jazeera.

" Но поради непрекъсатите бомбардировки над Газа от страна на Израел и това, което те назовават ​​ " геноцид “ против палестинското население, иранците обявиха, че спорът може да се разрасне ". 

Отвличането на Galaxy Leader и предизвестията на йеменските бунтовници са очевиден опит за замесване на други страни в спора в Газа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР