Бойни самолети на Израел са ударили позиции на Хамас в

...
Бойни самолети на Израел са ударили позиции на Хамас в
Коментари Харесай

Израел бомбардира Хамас след ракетен огън от Газа

Бойни самолети на Израел са блъснали позиции на " Хамас " в Ивицата Газа тази заран в отговор на ракетен огън от палестинския анклав към южната част на Израел, оповестиха от израелската войска, представени от " Франс прес ".

Израелските изтребители са блъснали боен лагер в северната част на Ивицата Газа, както и подготвително оборудване и обект за произвеждане и предпазване на муниции в южната част на Газа, се прецизира в изказването на израелската войска.

" Хамас ", които управляват Газа, оповестиха, че няма жертви при израелските удари.

Говорител на израелската войска уточни, че рейдовете са в отговор на ракети, изстреляни от Газа, които не са предизвикали никакви жертви или вреди, само че са избегнали противоракетната система " Железен купол " на Израел, предизвиквайки следствие на пропуща.

Това е първият сходен огън от Газа от 17 октомври, когато ракета провокира огромни вреди на къща в южния израелски град Беершеба, което провокира към 20 ответни израелски въздушни удара и краткотрайно прекъсване на доставките на гориво за Газа.

" Хамас " и техните съдружници отхвърлиха, че са направили неотдавнашния ракетен огън, обвинявайки разколнически групи, опитващи да саботират Организация на обединените нации и опитите на Египет да посредничи за дълготрайно помирение в подмяна на разхлабване на опустошителната 11-годишна обсада върху бедния палестински анклав.

Ала Израел неведнъж се зарече да държи " Хамас " отговорен за всевъзможен ракетен огън, без значение кой е изстрелял ракетите.

" Терористичната формация " Хамас " е виновна за всички събития, които се демонстрират в Ивицата Газа и идващи от нея ", акцентираха от израелската войска.

Последното разразяване на напрежението идва след месеци на палестински митинги по границата с Газа, които провокираха кръвопролитен отговор от страна на израелските военни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР