Бойкотът на Макс Верстапен, а след това и на целия

...
Бойкотът на Макс Верстапен, а след това и на целия
Коментари Харесай

Шефовете на Формула 1 преборили бойкота на Ред Бул

Бойкотът на Макс Верстапен, а по-късно и на целия тим на Ред Бул по отношение на английската тв Sky Sports, който по-късно се трансферира и на италианския и немския канали на компанията, е бил обезвреден със съдеийствието на огромните шефове на Формула 1, които са поели ролята на медиатор в разногласието.

В хода на Гран При на Мексико Сити Макс Верстапен спря да приказва със Sky Sports поради репортера Тед Кравиц, който постоянно изяснява, че Люис Хамилтън е бил станал “жертва на грабеж ” в Абу Даби в края на предишния сезон, а в Япония разяснява, че “Верстапен очевидно не може да печели при естествени условия ”.

Първоначално Верстапен съобщи, че протестът “не се отнася за съответния уикенд, а приказваме за цялата година ”. Макс се оплака от непрекъснатите мнения на Кравиц и изясни, че няма желание да се помири с това.
 Макс Верстапен разгласи протест на Sky Sports Макс Верстапен разгласи протест на Sky Sports
Според RacingNews365, съвсем незабавно след решението на Ред Бул, шефовете на Формула 1 незабавно се пробвали да смъкват напрежението сред отбора и телевицията и са дали началото на договарянията сред двете страни.
 Ред Бул се отхвърля от протеста в Бразилия Ред Бул се отхвърля от протеста в Бразилия
В понеделника след надпреварата в Мексико Сити Били Макджинти, шефът на Sky Sports F1, е посетил базата на Ред Бул в Милтън Кийнс, с цел да договаря за свалянето на протеста, само че тогава нито една от двете страни не разяснява обстановката.
 Ред Бул си търси нов счетоводител Ред Бул си търси нов счетоводител
Малко по-късно шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър изясни, че протестът се отнася единствено за Мексико и в Бразилия Макс и отборът още веднъж ще си поддържат връзка обикновено с представителите на Sky Sports. Но към този момент няма повече детайлности по какъв начин тъкмо ще се случци това.
 Футболен началник ще дава отговор за Ред Бул във Формула 1 Футболен началник ще дава отговор за Ред Бул във Формула 1
Бойкотът на Ред Бул не е първият, обвързван със Sky. Преди време от Хаас отхвърлиха да приказват пред Sky Германия, а Ферари бойкотираха Sky Италия.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР