Бойко Рашков от Продължаваме Промяната поема ръководството на Комисията за

...
Бойко Рашков от Продължаваме Промяната поема ръководството на Комисията за
Коментари Харесай

Рашков поема Комисията за контрол над службите и СРС-та в НС

Бойко Рашков от " Продължаваме Промяната " поема управлението на Комисията за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия. Това заяви ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов по време на днешното съвещание, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

Комисията се ръководи на ротационен принцип за една парламентарна сесия съгласно числеността на парламентарните групи, посочи Рашидов. Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов показа информация за органите, чиито мандат е изминал и за които Народното събрание следва да организира избори за попълване на състава.

Сред изброените длъжности са избор на ръководител, заместник-председател и секретар на Комисията за откриване на документи и оповестяване на принадлежност на български жители към Държавна сигурност и разследващи служби на Българската национална войска, избор на ръководител и членове на Комисията за отбрана на персоналните данни, избор на основен контрольор към Инспектората на Висшия правосъден съвет, избор на 10 инспектори към Инспектората на Висш съдебен съвет, избор на член на Надзорния съвет на Агенцията по обществените предприятия и надзор.

Народното събрание следва да организира процедури за избор на шеф и подуправители на Българска народна банка, на шеф на Националния застрахователен институт, на двама съдии от Конституционния съд, на членове на Фискалния съвет, на ръководител на Сметната палата, на ръководител Комисията по обществен контрол, на Комисията за отбрана от дискриминирането и на Комисията за финансов надзор./Факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР