Бойко Рашков е готов да се кандидатира за депутат. Това

...
Бойко Рашков е готов да се кандидатира за депутат. Това
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Ако получа покана от партия, ще я обмисля

Бойко Рашков е подготвен да се кандидатира за народен представител. Това стана ясно от негово изявление в предаването „ Въпросите “ по TV1 тази седмица.

Попитан дали ще се включи в някоя кандидат-депутатска листа за идния парламентарен избор на 2 октомври и продължава ли връзката си с „ Продължаваме Промяната “, от чиято квота той остана вътрешен министър в постоянния кабинет на Кирил Петков, Рашков сподели: „ Сега сега съм си у дома. Не не преставам връзка с никой. Чувствам се добре. И в случай че имам, - тъй като ме питаха и от една партия непосредствено, - в случай че получа съответна покана, ще я обмисля. “

А след въпрос дали зависи коя партия ще го предложения, той отговори: „ Естествено “.

Припомняме, че Бойко Рашков стана вътрешен министър през май 2021 година в първия длъжностен кабинет на Стефан Янев. Остана на поста и във второто държавно управление на Янев, както и в кабинета „ Петков “ по-късно.

На 2 август 2022 година обаче бе сменен от Иван Демерджиев, който бе определен от президента за министър на вътрешните работи в новия длъжностен кабинет с министър председател Гълъб Донев.

Интервюто си пред TV1 Бойко Рашков даде два дни по-късно.

Припомняме, че той има стаж като депутат в 39-ото Народно заседание като част от водената от Българска социалистическа партия „ Коалиция за България “.

По информация на „ Флагман “ обаче в този момент оферта за кандидат-депутат от соцпартията Рашков не е получавал. Българска социалистическа партия към този момент оповестиха и водачите си на листи, измежду които името му не попада.

Като вътрешен министър Бойко Рашков обаче си завоюва тежки врагове в лицето на ГЕРБ и Движение за права и свободи, които се оплакаха от предизборни репресии.

От друга страна, се счита, че Рашков е съумял да ограничи значително следения избор.

По негово време бе задържан от полицията и експремиерът и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. Задържането бе оповестено за незаконосъобразно от съда на първа инстанция. Министерство на вътрешните работи обаче апелира, а на втора инстанция решение към момента няма.

Припомняме, че „ Продължаваме Промяната “ (ПП) предишния месец издигнаха Бойко Рашков и за ръководител на антикорупционния орган КПКОНПИ. Това даже стана изискване те да вземат участие в ново държавно управление с третия изследователски мандат на Българска социалистическа партия.

Именно по тази причина е разумно да се чака точно от Политическа партия да пристигна оферта към 67-годишния Рашков за включване в кандидат-депутатската конкуренция. „ Флагман “ обаче към този момент не получи удостоверение за подобен вид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР