Бойко Борисов неведнъж е заявявал, че ще се кандидатира точно

...
Бойко Борисов неведнъж е заявявал, че ще се кандидатира точно
Коментари Харесай

Радев: Борисов да спечели вота и да внесе демократичните си ценности в Президентството

„ Бойко Борисов нееднократно е заявявал, че ще се кандидатира тъкмо за тези избори. Като човек на думите и обещанията, чакам да ги съблюдава “. Това съобщи в Пловдив президентът Румен Радев в отговор на въпрос за какво е призовал водача на ГЕРБ да се кандидатира за идните избори.

В Пловдив Радев взе участие в Деветия европейски конгрес за обществено предприемачество.

„ Освен това той съвсем всеки ден подлага на критика президентската институция, упреква я в самовластие – ами дано излезе на тези избори, завоюва ги и внесе своите демократични полезности в президентската институция “, прикани Радев.

По отношение на високите цени на тока за бизнеса той упрекна тежкото завещание и поздрави служебното държавно управление за дейностите, с които съумя да овладее цените.

„ От години енергетиката е оплетена в схеми. Либерализираха цената за бизнеса посредством Българската самостоятелна енергийно борса без ясни правила и механизми, които да пазят бизнеса. В момента какво се получава – облагодетелстват се търговците, страда бизнеса “, разяснява президентът.

„ Искам да поздравя още един път служебното държавно управление за това, което направи – пламенно овладя цените. Трета поредна седмица сме с най-ниска цена в Европа дружно с Полша. Ще се преразгледат разпоредбите за работа на българската самостоятелна енергийна борса.  Очаквам КЕВР да глоби всички, които спекулират на тази борса. Пропорцията е 80 против 20% на контракти, които са за деня и ден напред, по отношение на дълготрайните контракти. Прави се всичко допустимо тази цена на тока да бъде арестувана, понижена “, разяснява той.

Той дефинира проблема със заседналия край Камен бряг турски транспортен съд „ Вера су “ като „ картина на безхаберието в продължение на десетилетия във връзка с морското избавяне “.

„ Докато бяха заети да приватизират флот, да концесионират пристанища, да драгират за стотици милиони с неразбираеми контракти и с безусловно неразбираем резултат. Ето това е, което виждаме сега. Никакви процедури във връзка с морското избавяне, безусловно разкапана техника, никаква организация “, съобщи Радев.

Той поздрави хората, които работят по случая и по обезопасяването на кораба.

„ Вие представяте ли си какво щеше да стане, какво би могло да стане, в случай че десетки тонове гориво се излеят от този транспортен съд. Това са непоправими вреди “, сподели Радев.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР