Бойко Борисов е председател на предизборен щаб на ГЕРБ. Това

...
Бойко Борисов е председател на предизборен щаб на ГЕРБ. Това
Коментари Харесай

Мария Габриел и Елена Йончева си спретнаха разгорещен спор

Бойко Борисов е ръководител на избирателен щаб на ГЕРБ. Това е нарушаване. Но от ГЕРБ постоянно постъпват по този начин, когато погазят закона - нападат съперниците си, с цел да замажат нарушаването. Организираната престъпност се е сляла с страната и президентът би трябвало да бъде коректив.

Това сподели в утринния блок на Нова телевизия претендентът за евродепутат и лидер на листата на Българска социалистическа партия Елена Йончева, която разяснява тематиката за импортирания през вчерашния ден от ГЕРБ сигнал до ЦИК за присъединяване на президента Румен Радев в предизборната акция. Заедно с нея посетител в студиото беше българският еврокомисар и лидер на листата на ГЕРБ Мария Габриел. Двете участваха в много развълнуван дебат по всички горещи политически тематики. "Бойко Борисов е ръководител на предизборния щаб на ГЕРБ и нашите съдружни сътрудници. Бойко Борисов не е участвал на предизборно събитие на ГЕРБ. Ние си имаме избирателен щаб, който дава отговор за нашите прояви. Държавата не може да спре да работи, тъй като сме в предизборна акция. Бойко Борисов е водач на ГЕРБ, а президентът Румен Радев би трябвало да е надпартиен и обединител на нацията, само че не виждаме такова нещо. Напротив. Той ефективно взима присъединяване в акцията на Българска социалистическа партия ", отговори Габриел.

"Моето мото е работа, работа и отново работа. Никога не съм прекъсвала връзките си с хората. Две неща ме отличават - дипломация и неотстъпчивост. Познавам чудесно европейската политика и знам по какъв начин да не отстъпвам ползите на България ", продължи българският еврокомисар.

"Моята борба в последните две години е с несправедливостта и бедността в България. Ние сме член на Европейски Съюз от 12 години и за жалост ни минимум не сме се доближили до равнището на живот на другите страни членки на Европейски Съюз. Корупцията е главния проблем. Тук се наляха милиарди, а българските жители не престават в живеят в беднотия. Това сочи отчет на Европейска комисия. Там ясно е написано, че над 40% от българите живеят на прага на бедността и сигналите за корупция са против висшите политици в България ", разкри Йончева.

"В това няма капка истина. От Българска социалистическа партия четат отчета на Европейска комисия като дяволът евангелието. В България се съблюдава върховенството на закона. Аз мога да приказвам за други отчети - на Фич, на Мудис, в които рейтингът на България непрекъснато се покачва и капиталовият климат се дефинира като доста добър. Нарушения има на всички места в Европейски Съюз. Ясно е написано в разпоредбите на Европейски Съюз, че нарушителите ще връщат евросредствата. Категорично би трябвало да обявим, че българският народ няма да заплаща никакви санкции ", отвърна Мария Габриел.

"В момента в България се случва един герберски капитализъм. Аз се надявам в идващия европарламент да има една мощна група от леви партии и идващият ръководител на Европейска комисия да бъде ляв. Големият проблем на Европа е, че сега тя няма обща външна политика и обща отбранителна мощ. Ние би трябвало да разберем каква Европа желаеме. Моят филм сподели ясно по какъв начин за оградата по българо-турската граница са отпуснати милиони, а тя се прескача ссъс стълба. Има камери за наблюдаване, само че те не работят. Факт е, че през България има мигрантски поток ", разгласи Йончева.

"Ние почитаме избора на българските жители. За нас е прекомерно рано да се приказва за идващия български еврокомисар и състав на Европейска комисия. Нашата цел е да не се позволяват популисти и хора, които желаят да разрушават полезностите на Европейски Съюз. Европейската обща защита е реалистична цел, само че тя ще отнеме още време и не би трябвало да заблуждаваме хората. Най-важното е да се построи обща европейска политика по отношение на мигрантската рецесия. Всички европейски сътрудници признават, че българската граница се охранява най-добре. Нашата цел е това да продължи да се случва. В момента има нулева миграция в България. Трябва да бъдем правилни с обстоятелствата ", безапелационна беше Мария Габриел.

"България е с най-ниско равнище на асимилиране на еврофондовете. Съгласна съм, че в България безработицата спада. Приносът на Бойко Борисов е огромен по тази тематика. Той съумя да изгони над 2 млн. българи от страната, тъй като, с цел да успееш в България би трябвало да си член на шайката на ГЕРБ ", съобщи Йончева.

"За първи път предходната година успяхме да обърнем тренда. В България се върнаха повече българи, в сравнение с я напуснаха. Ясно е, че имаме още доста работа, само че нас не ни е боязън от това. Не желая да влизам в ненужни разногласия, само че на всички е ясно по кое време имаше най-голямо овакантяване на България - по време на ръководствата на Българска социалистическа партия ", отговори й Мария Габриел.

"Готова съм да работя по всички тематики. Но за мен най-големите проблеми са справедливоста, корупцията и демографската рецесия. В България се крадат над 60% от обществените средства. Това е нещо, което би трябвало да прекратим ", безапелационна беше Йончева.

"В тези изказвания няма безусловно нищо правилно. Най-големият факт, който оборва тези изказвания е, че Световната банка ще открие своя логистиочен център тук. Това е задоволително, с цел да се оборят всички подправени вести. Аз ще се боря против подправените вести. Ако нямаше независимост на словото и медиите всички кавги от последните два месеца нямаше по какъв начин да се случат и да станат публично притежание. Аз желая да благодаря на всички български публицисти, които потвърдиха, че в българия медиите са свободни. Все отново тук би трябвало да дебатираме за европейските политики, тъй като предстоят европейски избори, а не национални ", даде образец Габриел.

"Ако стана евродепутат, бих желала да работя във финансовата комисия в Екологичен потенциал. Целта ми ще бъде да ревизира и да проследявам по какъв начин се харчат парите от еврофондовете. Това е главният проблем. В госпожа Габриел одобрявам доста това брюкселско говорене, което не разбирам доста, само че звучи добре ", сподели Йончева.

"Единство и отговорност. Имаме една Европа и една България. Ние работим за ползите на България и ще ги отстояваме. Европа би трябвало да се усети във всяко едно кътче в България. Трябва да създадем Европа световен водач. Много е значимо да имаме един набор от тематики, по които всички ще работим дружно. Говоря за Шенген, двойния стандарт при храните, еврозоната. За това приканвам всички бъдеще сътрудници в Екологичен потенциал. За мен говореното на госпожа Йончева е на равнище за избори за народен парламент и водач на Българска социалистическа партия, а не за евроизбори ", приключи Мария Габриел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР