Бойко, благодарение на твоето лидерство България се превърна не само

...
Бойко, благодарение на твоето лидерство България се превърна не само
Коментари Харесай

Борисов и Нетаняху договарят военни и енергийни проекти

„ Бойко, с помощта на твоето водачество България се трансформира освен в районен водач, само че и в европейски водач. За Израел ти си извънредно значим сътрудник. Все едно съм в своето семейство, все едно, че повеждам диалози с него ”. Това съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху след срещата си с българския министър-председател Бойко Борисов в резиденцията „ Евксиноград ”. ”. Двамата разговаряха към час на четири очи. Нетаняху не е бил на посещаване в България от юли 2011 година



„ Смятам, че съдействието което България ма със страните от Западните страни може да помогне на всички страни в района във връзка с сигурност, киберсигурност, обучение, медицина, енергетика ”, акцентира Нетаняху. Той разгласи, че по време на срещата с четиристранната среща балканските водачи ще бъде разискван план за средиземноморски газови връзки, от който България може да получи несъмнено количество газ.

„ Ценим високо другарството сред българския и еврейския народ. Наскоро имахме опция да открием монумент за избавените евреи в Тел Авив ”, съобщи Нетаняху. Израелският министър председател напомни, че българи са си поставяли главите на релсите, с цел да не разрешат депортирането на евреи.

Днес екстремисти се пробват да подкопаят нашите полезности. Иран главно стоят зад този развой. Наскоро открихме ирански действия, които целяха да подкопаят Европа, сподели Нетаняху.

Борисов благодари на Нетаняху, че в границите на два месеца прави едно и също изявление – че българският народ е направил същински героизъм, спасявайки евреите си.

Борисов изрази вяра в бъдеще военните ни фабрики да стартират произвеждане на бойни дронове. Темата не е нова, тя бе разисквана през юни, по време на визитата на Борисов в Ерусалим.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР