Боян Расате ще плаща 3000 лв. глоба, затова че в

...
Боян Расате ще плаща 3000 лв. глоба, затова че в
Коментари Харесай

Боян Расате ще плаща 3000 лв. глоба за изцепките в ЛГБТИ център

Боян Расате ще заплаща 3000 лева санкция, по тази причина че " в съучастничество с незнайни лица е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред ", когато нахлу в офиса на фондация „ Ресурсен център Билитис “.

Екшънът стана на 30 октомври 2021 година, и така наречен националист не пропусна да попадне " под прожекторите ", като разбута мебели в центъра Rainbow Hub, който е прочут като хазаин на ЛГБТИ събития, и наряза гумите на тротинетка.

Към оня миг той бе и в качеството на кандидат-президент за идните тогава ноемврийски избори 2 в 1.

Софийският градски съд обаче го признава за почтен по обвиняванията, че действието е осъществено с изключителна смелост, както и че е предизвикал лека телесна щета на Глория Филипова. Отхвърли и предявения от Глория Филипова цивилен иск за неимуществени вреди от 4000 лева

Днес Расате съобщи в последната си дума, че не е правил непристойни дейности - желанията му били да вземе присъединяване в тази среща и да си каже мнението, само че бил посрещнат жестоко.

Делото мина по съкратена процедура през Софийски градски съд. Присъдата не е дефинитивна и предстои на тъжба и митинг пред апелативния съд.
Ето и известието на съда:
Софийският градски съд освободи от наказателна отговорност Боян Расате и дефинира 3000 лева санкция за това, че в съучастничество с незнайни по делото лица, е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред като е нахлул без покана в офис на фондация „ Ресурсен център Билитис “ на 30.10.2021 година, бутнал е двама от присъстващите, съборил е рафт с движимости и е срязал с нож гумите на тротинетка.

Съдът го призна за почтен по обвиняванията, че действието е осъществено с изключителна смелост, както и че е предизвикал лека телесна щета на Глория Филипова. Отхвърли и предявения от Глория Филипова цивилен иск за неимуществени вреди от 4000 лева Променена бе и мярката за неотклонение на Боян Расате, от 5000 лева парична гаранция, в подписка.

В обясненията си пред съда Боян Расате съобщи, че не отхвърля, че е бил в офиса на фондацията, само че не е правил непристойни дейности. Намеренията му били да вземе присъединяване в тази среща и да си каже мнението, само че бил посрещнат жестоко.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на тъжба и митинг в 15 дневен период от през днешния ден пред Апелативен съд - София.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР