Боядисвате ли косата си сами, но не сте доволни от

...
Боядисвате ли косата си сами, но не сте доволни от
Коментари Харесай

Какви грешки допускаме, когато боядисваме косата си вкъщи

Боядисвате ли косата си сами, само че не сте удовлетворени от резултатите? Може би вършиме някои от най-често срещаните неточности. Съветваме ви кои привички по време на боядисването са нездравословни за вашата коса – избегнете ги, с цел да се радвате на красива прическа.

Някои от нас получават съвършения цвят на косата си, само че има доста хора, недоволни от резултата на домашните процедури. Всичко това се получава най-често поради няколко неточности, с които нормално не сме наясно. Вижте дали и вие не ги допускате и в случай че е по този начин – спрете с тях.
Ето по какъв начин да изчистите остатъците от багра за коса по лицето
Не е изключено и най-опитните дами да изцапат кожата си, до момента в който се боядисват. Това са напълно естествени неща и на всеки може да му се слу...
Прочети повече
Грешки при боядисване на косата

Ако желаете да получите стремежи колорит на косата си и да я поддържате в уместно положение, в никакъв случай не правете тези неточности.

1. Без тест за алергия

Много от нас пропущат теста за алергия, преди да пристъпят към боядисването на косата си. Поради това можем да изпитаме алергична реакция, която в някои случаи може и да е тежка. Ако в никакъв случай до момента не сте употребявали даден артикул, първо го нанесете върху кожата в сгъвката на лакътя и изчакайте към четвърт час. В случай, че почувствате парене или се появи обрив, не използвайте тази козметика – това би означавало, че имате алергична реакция.

2. Нанасяте боята върху повредена коса
Как да възстановим косата си след боядисване
След като излезем от фризьорския салон коста ни е зашеметяваща, има хубав цвят и още повече искра. Жизнена е подготвена за реклама на шам...
Прочети повече
Ако косата ви е доста суха и повредена, не използвайте цветни артикули върху тях. В противоположен случай можете да ги извършите още по-лоши и да предизвикате доста сериозен косопад.

3. Смесвате боята погрешно

Една от най-важните стъпки в боядисването на косата е вярното разбъркване на боята. Често измерваме количеството на оцветяващия крем и оксидиращия крем на око. Освен това не ги смесваме усърдно. В резултат на това нюансът, който получаваме, може да наподобява изцяло друг от този, показан на опаковката на продукта.

4. Нанасяте боята неравномерно

Много от нас нанасят багра неравномерно върху косата си. Поради тази причина косата след боядисване няма постоянен колорит. Също по този начин внимавайте да не прекалите с количеството на продукта, който употребявате.
Искате да боядисвате косата си вкъщи: придържайте се към тези 10 правила
Домашното боядисване на коса е постоянно срещана и позната процедура за доста дами през днешния ден. Трябва да сте наясно, че има доста опасности за ваши...
Прочети повече
5. Държите боята върху косата си прекомерно дълго или прекомерно малко

Според рекомендациите на производителите на козметика, боята би трябвало да се нанесе върху косата за несъмнено време – нормално сред 20 до 60 минути. Засичайте времето усърдно и спазвайте напътствията на опаковката, тъй като това в действителност е значимо за реализиране на добър краен резултат.

Боядисване на косата: най-честата неточност

Също по този начин се случва, че когато отстраняваме боята от косата, използваме прекомерно малко вода. Не забравяйте да разпените козметиката първоначално и да я изплакнете щедро след 3 минути.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР