Боядисване на великденските яйца – забавно и интересно Остава много

...
Боядисване на великденските яйца – забавно и интересно Остава много
Коментари Харесай

Боядисване на великденските яйца по интересен начин

Боядисване на великденските яйца – занимателно и забавно

Остава доста малко до края на Великия пост, последван от най-свещения, най-обединяващия празник – Великден. Грижовните домакини към този момент търсят предписания за великденски козунак, звънят на родственици, съществено се приготвят за празника.

Предвид карантината в множеството европейски страни, целесъобразно е да отпразнуваме Великден в стеснен фамилен кръг. И, с цел да не скучаят децата, ние ви предлагаме великденски занимания.

 Боядисване на великденските яйца по забавен метод

За да боядисате яйцата по забавен метод, ще ви трябват хартиени или стъклени чаши, сладкарска багра с разнообразни цветове, фасул, царевица и фъстъци, сварени яйца, правоъгълен стиропор и карфици.

Първо, забодете карфиците в стиропора на еднообразно разстояние една от друга. Трябват ви най-малко 40 броя за 10 яйца. Оцветете яйцата стс сладкарска багра и ги сложете на карфиците. Оставете ги да изсъхнат.

 Боядисване на великденските яйца по забавен метод

Междувременно, изсипете във всяка чаша по 1 тип артикул: елда, фъстъци, фасул, ориз. Като цяло можете да употребявате продуктите, които имате към този момент на разположение. Важни са другите форми, с цел да получите разнообразни шарки.

Сега капнете във всяка чаша по 3-4 капки багра, във всяка друг цвят. Ако боята изсъхне бързо, прибавете малко оцет към нея. Разклатете чашата и по-късно сложете яйцето вътре.

Разклатете чашата с яйцето, тъй че формите да се отпечатат по цялата повърхнина на яйцето. След това, деликатно извадете яйцето с пинсети или два пръста, сложете го на карфиците. Направете това с всички яйца.

 Боядисване на великденските яйца по забавен метод

Когато яйцата са изцяло сухи, не се колебайте да ги сложите във великденската кошница на празнична софра и да се похвалите с тях на своите близки. Трябва да се означи, че пъдпъдъчите яйца са идеални за подобен опит.

 Боядисване на великденските яйца по забавен метод

Вижте още: Шоколадов щрудел – страхотна концепция за апетитен десерт

Както можете да видите, методът не е безценен и ще отнеме най-малко време. Това занятие ще се хареса изключително на децата, тъй че пробвайте да боядисате яйцата с най-малките членове на вашето семейство!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР