Боя се, че навлизаме в сериал от типа драма след

...
Боя се, че навлизаме в сериал от типа драма след
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Във Великобритания няма мнозинство за каквото и да било решение по Брекзит

Боя се, че навлизаме в сериал от вида драма след драма. Това съобщи шефът на Института по стопанска система и интернационалните връзки Любомир Кючуков.

„ Възможните пътища оттук насетне действително са два – Брекзит без контракт или отсрочване на Брекзит. Първият случай значи явен край с нестабилно бъдеще. Вторият – нестабилно настояще с неразбираем край. Това, което в най-голяма степен ще реши по кой от двата пътя ще се тръгне, е днешното гласоподаване на вота на съмнение “, разяснява дипломатът по.

Според него английският парламент не може да събере належащо болшинство в интерес на каквото и да било решение. Според него този избор ще сплоти консерваторите. Той счита за извънредно необикновено да бъде образувано ново държавно управление в границите на този парламент.

В рамките на мандата на Тереза Мей е доста малко евентуално да се организира втори референдум, изрече мнение Любомир Кючуков.

„ Никой не е подготвен за корав Брекзит. При подобен всичко ще се взема решение на момента и то ще бъде реактивно. Нито Европейски Съюз, нито Англия са подготвени за такава обстановка “, разяснява още дипломата.

Според него главният проблем за нашите сънародници във Англия ще бъде несигурността. Кючуков счита за малко евентуално въвеждането на визи за Англия, макар че при вид Брекзит без договорка всичко е допустимо.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР