Ботев (Пловдив) ще организира специална церемония по преименуването на своята

...
Ботев (Пловдив) ще организира специална церемония по преименуването на своята
Коментари Харесай

Ботев организира специална церемония по преименуването на своята клубна база

Ботев (Пловдив) ще провежда специфична гала по преименуването на своята клубна база, оповестиха " жълто-черните ".

С решение на общинския съвет на Пловдив от месец юни насам базата на " канарчетата " в квартал " Коматево " носи името на Никола Щерев-Старика, а на 3 октомври новото име на спортния комплекс ще бъде официализирано. Именно на тази дата Ботев ще означи 94 години от спечелването на първата си шампионска купа през далечната 1929 година.
 Ето какъв брой билета ще отпусне Ботев (Пловдив) за почитателите на ЦСКА
Ето какъв брой билета ще отпусне Ботев (Пловдив) за почитателите на ЦСКА

Цената на пропуските е 15 лв., като те ще се продават само на касата пред гостуващия бранш на " Колежа " в деня на мача

" На 3 октомври обичаният ни клуб ще означи 94 години от спечелването на първата шампионска купа по футбол, завоювана от четата на Никола Щерев - Старика през далечната 1929 година.

На същата знакова за всички " жълто-черни " сърца дата, въз основата на " Ботев " в Коматево ще се организира тържествена гала, на която ще бъде официализирано и нейното ново име - " Спортен комплекс Никола Щерев-Старика ".

По този мотив, както и като част от съдействието сред ПФК Ботев " и Фондация Жълто и Черно, на фасадата на централната естрада от страната на " Коматевско шосе " ще бъдат инсталирани и направените за тази цел железни букви с новото име, чиито светлини ще огреят спортния комплекс на 3 октомври тъкмо в 19:12 часа.
 Ботев (Пловдив) с открита подготовка преди мача с ЦСКА
Ботев (Пловдив) с открита подготовка преди мача с ЦСКА

Заниманието ще бъде намерено за почитателите в първите 20 минути

Тяхното слагане ще стартира на 1 октомври, като актуалните такива ще бъдат демонтирани и преместени на уместно за задачата място.

На идното събитие са поканени да участват ветерани на " Ботев ", представители на локалната власт, всички групировка на ДЮШ на клуба, както и проведените последователи на " жълто-черните " от Сдружение ПФК Ботев, Клуб на последователите на Ботев Пловдив и Обединени фракции БУЛТРАС.

Водещ на церемонията ще бъде Валери Станков, а измежду присъстващите на събитието ще бъдат и наследниците на Никола Щерев - Мирослава Кацарова и Никола Солаков.
 Ботев (Пловдив) и Лудогорец приключиха 2:2 в среща от efbet лига
Скандално съдийство подари точка на Лудогорец против Ботев в Разград!

Инфарктен мач

Програмата ще стартира в 18.30 часа в кафето на централната естрада, където ще се състои среща на поколенията, на която именитите някогашни футболисти на Ботев ще могат да поговорят с последователите на фона на галерия, отдадена на Никола Щерев и шампионския тим на Ботев от 1929 година. Отново там ботевистите ще могат да си създадат и фотоси с репликата на Царската купа, извоювана от Никола Щерев и неговите съотборници в пряк мач против Левски в София.

В интервала 18.30 - 19.30 часа придвижването по " Коматевско шосе " в региона на " Спортен комплекс Никола Щерев - Старика " ще бъде лимитирано за коли, а всички, които желаят да участват на церемонията ще могат да оставят колите си на прилежащия към комплекса паркинг ", осведомиха от Ботев (Пловдив).

Както е известно, самодейността по преименуването въз основата на " канарчетата " бе подета от " Фондация Жълто и Черно " във връзка 120-годишнината от рождението на легендата на Ботев Никола Щерев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР