Ботев Пловдив най-накрая постигна така жадуваната първа победа след завръщането

...
Ботев Пловдив най-накрая постигна така жадуваната първа победа след завръщането
Коментари Харесай

Попето донесе първа победа за Ботев Пловдив

Ботев Пловдив най-сетне реализира по този начин жадуваната първа победа след завръщането си на стадион „ Христо Ботев ”. “Канарчетата ” съумяха да запишат домашен триумф едвам от деветия си опит, а в жертва на пловдивчани падна тимът на Славия, който искрено разочарова с представянето си под управлението на именития Хосе Мария Бакеро. Последната победа на „ канарчетата “ датираше от 5 декември 2013 година, когато стартира и реконструкцията на „ Колежа “.

Ботев, който бе воден от краткотрайния си ментор Рафаел Ферейра, се наложи с 3:1, а головете за спечелилите осъществиха Ивелин Попов и Мартин Секулич, който вкара две попадения. Почетния гол за „ белите ” бе дело на Ертан Томбак в края на срещата, а преди този момент две попадения на Галин Иванов и Венцислав Керчев бяха анулирани поради засади.

Така Ботев записа втора поредна победа в шампионата под управлението на Рафаел Ферейра, до момента в който „ белите ” записаха четвърта поредна загуба.


Мачът на стадион „ Христо Ботев ” стартира с минута безмълвие в памет на умрялото момче по време на подготовка на Дунав Русе, което преди няколко дни бе ударено от гръмотевица.

Началните минути на срещата бяха в интерес на Ботев Пловдив, като играчите домакините се пробваха да наложат териториален превес. Въпреки че владееха топката в по-големи интервали, „ канарчетата ” мъчно стигаха до забавни обстановки пред Николай Кръстев. Секулич опитва да изненада вратаря на гостите с глава, само че ударът му бе прекомерно слаб и не затрудни пазач на „ белите ”.

В 17-ата минута Славия стигна до гол на Галин Иванов, който обаче бе анулиран поради засада. След заучено осъществяване на ъглов удар топката бе центрирана към Тони Тасев, който бе оставен непокрит. Той стреля с глава, Ханкич мазета, а при добавката Галин Иванов вкара с удар под гредата. При изстрела на Тасев обаче, капитанът на Славия се оказа зад защитата на домакините. Ситуацията бе прегледана с ВАР, който удостовери решението на Волен Чинков.

В 23-ата минута Галин Иванов още веднъж имаше опция да обстрелва вратата на домакинтие, като този път Хидайет Ханкич със сетни старания съумя да избие в корнер. Последваха още два следващи ъглови удара, с които не донесоха заплаха за вратаря на Ботев.

Въпреки възхода в играта на „ белите ”, точно Ботев бе отборът, който съумя да открие резултата в мача. След неточност при изнасянето на топката от страна на гостите, Акере пресече подаване сред бранителите на Славия и напредна към наказателното поле на Кръстев. Вратарят на столичани обаче излезе и съумя да избие топката. За негово злощастие обаче, тя попадна в Янис Карабельов, който видя безусловно непокрития Ивелин Попов отляво, а капитанът на домакините с лекост насочи топката в опразнената врата.

До огромна степен всичко в сблъска бе решено в края на първото полувреме, когато Мартин Секулич наниза два гола в границите на единствено една минута. В основата и на двете попадения бе Самюел Акере.

При първото състояние Акере получи страховит пас от Ивелин Попов, напредна отдясно и стигайки съвсем до аутлинията опитва да откри Секулич. Топката рикошира в бранител на Славия, трансферира вратаря на гостите, а Секулич с глава от самата голлиния я вкара в мрежата. Второто попадение за домакините пристигна в 37-ата минута, а секунди по-късно Секулич още веднъж бе в прегръдките на своите съотборници.

Акере се пребори с Виктор Генев надълбоко в своята половина, лиши му топката и макар опитите на футболиста на „ белите ” да го фаулира, той се откъсна и напредна мощно към наказателното поле. В опита си защитник на гостите да му избие коженото кълбо, той го прати на пътя на Секулич, който стреля. Първоначално Кръстев мазета, само че по-късно Секулич с глава не сгреши за 3:0.

През втората част Ботев Пловдив несъмнено понижи темпото, което даде опция на играчите на Славия да изнесат играта в половината на своя съперник.

Атаките на гостите обаче не вещаеха съвсем никаква заплаха за вратата на домакините.

Едва в 63-ата минута гостите стигнаха до забавно състояние пред Ханкич. Галин Иванов центрира в наказателното поле, където Венцислав Керчев засече с глава и осъществя, само че попадението още веднъж бе анулирано поради засада.

За Ботев Акере и резервата Антоан Бароан имаха положителни благоприятни условия, само че четвърти гол във вратата на „ белите ” по този начин и не падна.

В 77-ата минута Славия имаше доста добра опция, която бе основана от Галин Иванов. Капитанът на „ белите ” опитва удар от сложна позиция и бе доста покрай това да се разпише, само че Ханкич плонжира и съумя да избие в последния миг в ъглов удар.

Осем минути преди края на постоянното време Славия въпреки всичко съумя да осъществя почетно попадение. Галин Иванов изведе зад защитата на Ботев присъединилия се в предни позиции Ертан Томбак, той напредна и реши да стреля, макар дребния ъгъл, прокарвайки топката сред краката на Хидайет Ханкич.

FT БОТЕВ ПД – СЛАВИЯ 3:1

1:0 Ивелин Попов 26′

2:0 Мартин Секулич 38′

3:0 Мартин Секулич 39′

3:1 Ертан Томбак 82′

8-ми кръг, efbet Лига

Стадион: „ Христо Ботев ”, Пловдив
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР