Ботев (Пд) 1 : 0 ЦСКА 68′ СПОРНО ПОЛОЖЕНИЕ! Още

...
Ботев (Пд) 1 : 0 ЦСКА 68′ СПОРНО ПОЛОЖЕНИЕ! Още
Коментари Харесай

Ботев - ЦСКА 1:0, нова спорна ситуация в мача


Ботев (Пд)

1: 0

ЦСКА
 68′
СПОРНО ПОЛОЖЕНИЕ! Още една дискусионна обстановка беляза срещата в 68-ата минута. Тогава дълго подаване към Асприля принуди Ханкич да напуща рамките на наказателното си поле. Босненецът, който има и австрийски паспорт, реши да стопира мераците на вражеския нападател, чистейки кълбото посредством летящ плонж с глава. Той ненапълно сполучи, само че се трансформира и като копие в тялото на Асприля. Това развихри разногласия сред засегнатите страни дали би трябвало да има червен картон за вратаря на домакините, или не. В последна сметка Чинков остави играта да продължи без някой изпъден. Случилото се подсети доста на това, което неотдавна се случи в Лига 1, когато след брутално влизане в тялото на Александре Лаказет, стражът на Брест - Бизот, беше украсен единствено публично.
63′
Мохамед Брахими завършва присъединяване си в този мач, а вместо него ще забележим Ехидже Укаки.
59′
Християн Петров влиза в игра за ЦСКА, напуща Юрген Матей.
59′
Амос Юга ще бъде сменен от Слави Шопов.
 Снимка 663397
Източник:
59′
Тобиас Хайнц  напуска терена, а на негово място ще забележим Данило Асприля.
58′
ПЕРЕРА! Ботев можеше да направи голяма крачка към финала в 58-ата минута, когато при центриране от корнер, първо Перера, а след това несъзнателно и Вион, направиха по този начин, че кълбото рисково да поеме към мрежата на " алените ". За наслада на цесекарите, всичко приключи единствено с удар в напречната греда.
 Снимка 663407
Източник:
55′
Жълт картон за Мохамед Брахими , който блъсна Марселино Кареасо, а той пък несъзнателно събори Бусато.
50′
БАЛОЯНИС! Някак необичайно, бранителите на Ботев - Антоан Конте и Константинос Балоянис се оказаха в епицентъра на една отлична пловдивска офанзива в 50-ата, двамата размениха пасове на границата на наказателното поле, което разреши на гръцкия флангови защитник да шутира, но пристигна време и за постоянна изява от Густаво Бусато.
 Снимка 663406
Източник:
47′
ЛИНДСЕТ! Второто полувреме на мача продължи високия нападателен интензитет, който притежаваше и първата част. В 47-ата минута ЦСКА беше доста покрай изравняването, когато центриране на Хайнц от статично състояние, откри включващия се на втора греда Джонатан Линдсет. Норвежецът стреля диагонално, само че и този път Ханкич се оказа непробиваем.
46′
Джеймс Етоо получава обичайния за него жълт картон.
45′
ИГРАТА съдебна експертиза ПОДНОВЯВА!
 Снимка 663410
Източник:
45′
ПОЧИВКА!
44′
ДУЗПА ЗА ЦСКА?  Футболистите на ЦСКА имаха цялостното право да изискат дузпа в своя изгода малко преди сигнала за отмора. В 44-ата минута Матиас Фаетон опитва пас по земя от фланга към наказателното поле на Ботев, в този момент хвърлилият се на шпагат Ивелин Попов спря придвижването на топката поради пусналата се към този момент по тревата негова дясна ръка. Това незабавно задейства " алените " стремежи за углавен удар, само че даже и след интервенция на ВАР, позитивно решение за тях по този начин и не последва. Странно...
42′
ПАК ХАЙНЦ И ПАК ГРЕДА! Норвежкият вълшебник в лагера на ЦСКА - Тобиас Хайнц, продължаваше да търси всевъзможни разновидности, с цел да върне своя отбор в играта. В 42-ата техничарят стреля от ексцентрична позиция, като " падащият лист " закупи малко странна траектория, измъчвайки оптимално стража на " канарчетата ". За негово благополучие, той първо докосна кълбото, едвам го запрати в напречната греда.
 Снимка 663411
Източник:

39′
ГРЕДА ! Възроденият ЦСКА продължи мощно да нападна " канарите " на Керкез. В 39-ата минута Тобиас Хайнц беше задоволително настойчив, с цел да се измъкне от Ивелин Попов. Вече губейки съществено своя баланс, скандинавецът, лишен и от добър ъгъл за пукотевица, реши да стреля, но тъкмо в десния непряк дирек до Ханкич.
35′
ХАЙНЦ! ЦСКА доближи до най-чистата си обстановка от началото на мача, когато настъпи 35-ата минута. Отбраната на Ботев бе дезорганизирана поради по-бавното преливане от нахлуване към отбрана. Матиас Фаетон употребява мъдро скоростната си техника и приключи своя рейд с подаване за Хайнц. Норвежецът не чакаше втора покана и стреля незабавно, само че единствено да види по какъв начин Ханкич избива в корнер. При него Матиас Фаетон получи кълбото зад дъгата на " жълто-черното " поле, само че и техничният му шут също бе отразен от музи вратар на домакините.
 Снимка 663412
Източник:
34′
ЗАПАЛКА Пожарна охрана ВИОН! Тибо Вион изпълняваше корнер в 34-ата минута, когато бе уцелен с оранжева запалка, той сподели устройството на основния арбитър, което сигурно ще донесе сериозна санкция за " канарите ".
33′
ПРЕТЕНЦИИ! Гостите от ЦСКА имаха искания за дузпа в 33-ата минута, когато след спор за топката сред Етоо и Линдсет, норвежецът падна на тревата. Волен Чинков не почете " алените " брожения, давайки явен знак, че за него камерунецът е играл първи с коженото кълбо, освен това и съгласно буквата на футболните правила.
31′
Ивелин Попов също получава публично предизвестие поради реплики по адрес на рефера.
 Снимка 663413
Източник:
30′
Сайней Санянг получава жълт картон.
30′
Николай Минков е публично предизвестен.
29′
НАПРЕЖЕНИЕ! Страстите на " Колежа " се разпалиха в допълнение със скандал на тъчлинията сред Николай Минков и Сайней Санянг. Гамбиецът искаше бързо да получи топката от своя съперник, поради което породи и къса свада, допълнила се и с меле сред играчи от двата състава. Волен Чинков се намеси авторитетно и наказа провинилите се с картони.
 Снимка 663414
Източник:

28′
Амос Юга получава жълт картон поради осъществено тактическо нарушаване.
22′
Мохамед Брахими пропиля преференциална опция за домакините в 22-ата минута. Тогава №7 навлезе остро в полето на ЦСКА, само че като че ли взе неверното решение и вместо да подаде вдясно, той реши да шутира, което в последна сметка го окичи с неуспеха.
19′  Снимка 663400
Източник:
15′
ЦСКА опита да се възползва от положителната си успеваемост при статични обстановки с осъществяване на корнер в 15-ата минута. При него обаче Хидайет Ханкич излезе уверено и улови. Веднага събитията се трансферираха от другата страна на терена, където единствено основна интервенция на Кордоба предотврати съществени главоболия с дебнещия да тръгне самичък против Бусато Мартин Секулич.
8′  Снимка 663385
Източник:
7′
Макар и да бе вдигнат байрак за засада, Ботев тормози съществено отбраната на ЦСКА съвсем незабавно след маркираното попадение. Ивелин Попов, оказал се в нередовна позиция, смъкна с глава за Секулич, само че хърватинът закъсня със стотни от секундата, с цел да засече паса му с глава.
4′
ГОООЛ ЗА БОТЕЕВ! 1:0! ИВЕЛИН ПОПОВ!  Едва ли домакините от Ботев си представяха, че толкоз рано в реванша ще се доберат до откриващото попадение. Това се случи в четвъртата минута, когато селекцията на Душан Керкез осъществя още с първата си качествена офанзива. Всичко стартира някъде в центъра, където Мохамед Брахими се измъкна с пас от " сандвича " на Юга и Матей. Подаването към Секулич бързо беше продължено за Ивелин Попов, който към този момент имаше известна преднина по отношение на тромавия Кордоба и самичък против Бусато го матира с първокласен диагонален изстрел.
3′ 2′
Първите минути несъмнено бяха нужни за акомодация на двата отбора, които излизаха пред близо 20 000 души на бижуто стадион " Христо Ботев ". " Колежа " вреше и кипеше, а противниковите агитки създаваха такава атмосфера, която просто задължаваше да станем очевидци на едно същинско футболно представление. То стартира с осъществяване на директен свободен удар от Тибо Вион, който трансферира стената, само че не откри очертанията на пловдивската врата. 
1′
НАЧАЛО НА МАЧА!
 Снимка 663386
Източник:
Състав 1. Хидайет Ханкич 1. Густаво Бусато 5. Джонас Там 2. Юрген Матей - капитан 7. Мохамед Брахими 3. Сайней Санянг 9. Мартин Секулич 15. Тибо Вион 10. Ивелин Попов - капитан 13. Браян Кордоба 15. Джеймс Етоо 21. Амос Юга 17. Николай Минков 26. Марселино Кареасо 19. Антоан Конте 7. Улаус Скаршем 20. Антонио Калдерон 10. Джонатан Линдсет 31. Уме Емануел 11. Матиас Фаетон 38. Константинос Балогианис 14. Тобиас Хайнц Треньор Душан Керкез Стамен Белчев Резерви 32. Матвей Игонен 25. Димитър Евтимов 4. Ехидже Укаки 17. Емануел Шакич 6. Дилан Мертенс 23. Илиан Антонов 16. Самюел Акере 4. Мено Кох 18. Димитър Папазов 8. Станислав Шопов 28. Янис Карабельов 6. Християн Петров 30. Лъчезар Балтанов 30. Данило Асприля 40. Кристиан Нвачукву 5. Брадли Де Нойер 42. Ивайло Видев 16. Георги Чорбаджийски
Отборите на Ботев (Пловдив) и ЦСКА ще се изправят един против различен в реванша от полуфиналите на Купата на България през днешния ден, на 1 май. " Канарчетата " завоюваха първия мач в София с 1:0, а в този момент посрещат своя противник на " Колежа " от 18:45 часа.

" Червените " ще са с приповдигнато въодушевление след изразителната победа над Левски с 3:1 във Вечното дерби в събота, само че отборът се показва нерешително напролет, в това число и след промяната на треньора Нестор ел Маестро със Стамен Белчев.
 Гриша Ганчев постла
Гриша Ганчев постла " аления килим " за ЦСКА!

" Червените " още веднъж са на правилния път

Белчев дебютира точно при загубата от Ботев на Националния стадион, след което " армейците " записаха сложен триумф при гостуването си на Арда, преди да пристигна успеха над Левски. Сега ЦСКА ще търси поврат против солидния отбор на Ботев, който натрупа самочувствие напролет.

Победителят от този конфликт най-вероятно ще срещне Лудогорец във финала на шампионата, откакто " орлите " разрушиха Хебър с 4:0 в първия полуфинал сред двата отбора.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР