Босът на Газпром“ Алексей Милер, който в момента е на

...
Босът на Газпром“ Алексей Милер, който в момента е на
Коментари Харесай

Драма. Милер от “Газпром“ изпадна на второ място по огромен и скъп дом

Босът на „ Газпром “ Алексей Милер, който сега е на посещаване в България с премиера на Русия Дмитрий Медведев, към този момент е на второ място по величина и цена на жилището. Допреди дни той бе безспорен любимец в тази олигархична ранглиста. Апартаментът на Милер в Санкт Петербург е 1396 кв. метра.
От върха го измести босът на „ Ростех “ Сергей Чемезов, чието жилище е 1434 квадрата. Освен това се намира досами Червения площад и Кремъл, на мястото на някогашния хотел „ Москва “, строен в миналото по предписание на Сталин. Това оповестява изданието Baza. Сега там извисява снага първокласния хотел Four Seasons. По-голямата част от последнитедва етажа са към този момент на Чемезов.

.
Горе вдясно, аграденото с жълто е на Чемезов.

Милер обаче може умерено да претендира към момента за челното място, тъй като в съседство на жилището му от 1396 кв м се намират още два негови жилището, надлежно по 401 и 186 кв метра. Те са обособени, само че сред тях има коридорни връзки. Общо жилищната повърхност на боса на „ Газпром “ е колкото една четвърт от стадион „ Зенит “ в Санкт Петербург… Жилището коства над 16 млн американски $. Оценката обаче е отпреди няколко години. Брокери на недвижими парцели допускат, че действителната стойност сега е към 30 млн $.

Московското жилище на Чемезов обаче бие този връх. Според специалисти то коства не по-малко от 40 млн $.

Спорът за жилищата надалеч не е завършил, защото и Милер, и Чемезов имат още куп жилищни парцели на разнообразни места в Русия и в чужбина. Не е допустимо всички те да бъдат съпоставени, тъй като никой не знае тяхната повърхност и цена. Например мнозина настояват, че придобивката на Чемезов в Москва в действителност е апартамент за жена му. Искала там да посреща посетители и да дава приеми.

На трето място е жилището на президента на „ Роснефт “ Игор Сечин в Москва. То е „ единствено “ 1229 кв метра. Намира се в пететажна постройка в елитния комплекс „ Crystal House “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР