Боряна Калейн спечели сребърен медал в многобоя по време на

...
Боряна Калейн спечели сребърен медал в многобоя по време на
Коментари Харесай

Боряна Калейн спечели сребро в многобоя от Световната чалъндж купа в Клуж-Напока

Боряна Калейн завоюва сребърен орден в многобоя по време на надпреварата от Световната чалъндж купа по художествена гимнастика в Клуж-Напока, Румъния.

Европейската ни шампионка от Баку по-рано през тази година се движеше трета във краткотрайното нареждане след вчерашния ден, само че през днешния ден съумя да прогресира с едно място след изиграването на съчетанията с бухалки и с лента.

За двете си композиции Калейн получи надлежно 34.200 и 31.800 точки и по този начин събра общо общ брой в конкуренцията от 130.850 пункта.

В последна сметка обаче това не се оказа задоволително за българката, с цел да изпревари тя представителката на Италия София Рафаели, която заслужи златния орден с актив от 133.550 точки.

Другата ни представителка в самостоятелната конкуренция Ева Брезалиева, за жалост, остана отвън челната тройка, откакто позволи неточност в съчетанието си на бухалки и то бе оценено с 30.150 точки. Прибавяйки и 31.150 точки от композицията с лента, Брезалиева завърши с актив от 126.850 точки в многобоя, което ѝ отреди 5-о място в крайното нареждане.

За Боряна Калейн и Ева Брезалиева на следващия ден шампионатът приключва с финалите на обособените уреди, като Калейн ще играе на топка, лента и бухалки, а Брезалиева - на обръч, топка и лента.

Съдия за България в самостоятелната конкуренция е Филипа Филипова, която през днешния ден е в панела за артистичност.

По-късно през днешния ден ансамбълът на България ще играе съчетанието си с три ленти и две топки за многобоя. Вчера Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова получиха втора оценка от 34.900 точки за композицията с пет обръча.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР