Боряна Калейн оглави временното класиране за многобоя при жените на

...
Боряна Калейн оглави временното класиране за многобоя при жените на
Коментари Харесай

Боряна Калейн с позиция за злато в многобоя при жените на МТ "София къп"

Боряна Калейн оглави краткотрайното класиране за многобоя при дамите на интернационалния шампионат по художествена гимнастика " София къп ", който се организира в столичната зала " София ". Мащабна, забавна, смела и артистична - възпитаничката на Мариана Памукова още веднъж сподели за какво е първата ни по мощ гимнастичка. Състезателката на клуб " Левски-Триадица " изигра ослепително и двете си композиции и разумно получи най-високите оценки - 34.050 точки за осъществяването си с обръч и 33.950 точки за това с топка. Така със общ брой от 68.000 точки Калейн зае първата позиция в подреждането.



Втора, също с доста мощна игра се подреди Стилияна Николова. Гимнастичката, която ще показва дружно с Боряна Калейн България на международната купа идната седвица в " Арена Армеец ",  играе извънредно сложна, доста артистична и запаметяваща се гимнастика.  Николова направи през днешния ден леки грешки, само че със общ брой от 66.000 точки (33.100 точки - топка и 32.900 точки - обръч) за в този момент е първа подгласничка на Боряна.



На трето място със общ брой от 64.250 точки е Ева Брезалиева, която показа ослепително композицията си с топка и справедливо получи оценка от 34.000 точки. За страдание на съчетанието  обръч Ева позволи груба неточност (излизане на апарат отвън килима), само че с оценка от 30.250 точки за в този момент заема най-ниското ходило на почетната стълбичка.



Още три българки влизат в топ 8 след първия ден - Радина Томова е 4-та със общ брой от 62.050 точки, Магдалина Миневска е 5-та с 60.500 точки, а Лъчезара Пекова е 8-ма с 56.200 точки.

Първият ден на " София къп " не беше деня на Татяна Воложанина, която позволи извънредно доста неточности на съчетанието си  с обръч. Успя да се събере и да изграе доста добре това с топка и със общ брой от 32.750 точки е 13-та.

Победителката в многобоя при дамите ще стане ясна на следващия ден след изиграването на съчетанията с бухалки и лента.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР