Борусия Мьонхенгладбах унижи Байерн Мюнхен с 5:0 снощи, нанасяйки му

...
Борусия Мьонхенгладбах унижи Байерн Мюнхен с 5:0 снощи, нанасяйки му
Коментари Харесай

Мощен тътен от Германия! Титулярите на Байерн с исторически резил, бяха бити като псета

Борусия Мьонхенгладбах унижи Байерн Мюнхен с 5:0 нощес, нанасяйки му най-голямата загуба в историята на тяхното съревнование. По този метод отборът на Ади Хютер се класира на 1/4-финалите в шампионата за Купата на Германия.



„ Жребчетата “ подпукаха крепко баварците още от началото на мача и във втората минута резултатът към този момент бе 1:0. След неточност на Алфонсо Дейвис, топката стигна до Куадио Коне. Последва двойно подаване с Бреел Емболо и с удар по земята Коне прати топката във вратата на Мануел Нойер.

Баварците потеглиха в офанзива в търсене на гола, само че в 15-ата минута получиха нов тежък удар. Йонас Хофман получи подаване на дясното крило и прати топката към другия завършек на наказателното поле. Там Рами Бенсебайни нахлу на скорост и с удар от придвижване удвои резултата.

Малко след приключването на 20 минути игра бе отсъдена дузпа за нарушаване на Люка Ернандес против Емболо. Зад топката застана Бенсебайни, който сподели самообладание и преодоля Нойер за 3:0.

До края на полувремето гостите от Мюнхен пробваха да упражнят напън против отбора на Ади Хютер, само че не съумяха да затруднят съществено Ян Зомер.

Шест минути след началото на второто полувреме дуелът бе решен с четвърти гол за Гладбах. Пресата на Емболо даде резултат и той лиши топката от Дайо Упамукано в наказателното поле и прониза Мануел Нойер.

В 58-ата минута Лука Нец изведе Емболо зад отбраната на Байерн. Бавният Бенжамен Павар не съумя да се върне в точния момент и след удар по дигонала на швейцареца, топката се удари в лявата греда и влетя във вратата на Байерн – 5:0.

До края на мача баварците пробваха да отбележат почетно попадение и да създадат загубата си малко по-приемлива. С пропуски се регистрираха Серж Гнабри, Томас Мюлер и Коренетен Толисо. В краяна сметка обаче, Ян Зомер резервира мрежата си суха и по този начин Борусия Мьонхенгладбах унижи баварския исполин.

С разгромната победа Гладбах се класира на 1/8-финалите в шампионата за купата на Германия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР