Борусия (Дортмунд) спечели първия си мач в Бундеслигата под ръководството

...
Борусия (Дортмунд) спечели първия си мач в Бундеслигата под ръководството
Коментари Харесай

"Дортмунд" започна с успех в Бундеслигата

" Борусия " (Дортмунд) завоюва първия си мач в Бундеслигата под управлението на новия си треньор Петер Бос. Холандският експерт, който пое отбора след уволнението на Томас Тухел изведе жълто-черните до безапелационна победа като посетител на " Волфсбург " с 3:0.

Успехът не пристигна по никакъв начин елементарно, като при започване на мача " вълците " бяха по-активния отбор. След упования домашен напън обаче " Борусия " пое надзор над дуела и още преди почивката реши всичко.

В 22-ата минута американецът Кристиан Пулишич откри резултата след хубав удар по диагонала. Халфът получи свободно пространство и без да се замисля стреля без подготовка и осъществя.

Пет минути по-късно централният бранител Марк Бартра удвои. Бившият състезател на " Барселона " се измъкна от засадата и с доста хубав фалцов удар не остави никакви шансове вратаря Кастелс.

 Марио Гьотце се завърна на терена и записа мощен мач.
© EPA

Марио Гьотце се завърна на терена и записа мощен мач.

Завръщане на терена направи Марио Гьотце. Халфът, който беше диагностициран с метаболни нарушавания напролет пропусна доста мачове, само че се възвърне в точния момент за началото на сезона. Гьотце се отличи с доста постоянна игра и остана на терена до 61-ата минута.

Преди това нормалният обвинен Пиер-Емерик Обамеянг осъществя третия гол за гостите. За четвърти път, откогато е в отбора нападателят от Габон вкарва в първия мач за сезона. Той се разписа след остро центриране на Пулишич.

Резултати от първия кръг в Бундеслигата
" Хамбургер " - " Аугсбург " 1:0
(Н. Мюлер 8`)

" Майнц " - " Хановер " 0:1
(М. Харник 73`)

" Херта " - " Щутгарт " 2:0
(Лецки 46`, 62`)

" Хофенхайм " - " Вердер " 1:0
(А. Крамарич 84`)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР