Борусия Дортмунд се класира за елиминациите на Шампионската лига след

...
Борусия Дортмунд се класира за елиминациите на Шампионската лига след
Коментари Харесай

Борусия е на елиминациите, дузпа спаси ПСЖ

Борусия Дортмунд се класира за елиминациите на Шампионската лига след победа с 3:1 над Милан. Жълто-черните събраха 10 точки и няма по какъв начин да бъдат изместени от едно от първите две места в група F. ПСЖ е втори със 7 точки, откакто измъкна трагично 1:1 против Нюкасъл. Свраките са трети с пет точки, толкоз има и четвъртият Милан. В последния кръг Милан гостува на Нюкасъл, а Борусия приема ПСЖ.

В Милано росонерите получиха дузпа още в шестата минута. Грегор Кобел обаче избави удара на Оливие Жиру. Четири минути по-късно Марко Ройс осъществя дузпа, отсъдена за нарушаване на Давиде Калабрия против Джейми Байно-Гитенс. Милан изравни в 38-ата минута след страховит самостоятелен пробив на Саму Чуквуезе.

В 59-ата минута обаче отборът от Дортунд още веднъж поведе с гол на Байно-Гитенс. Десет минути по-късно влезлият от аварийна пейка Карим Адейеми също се разписа за 1:3.

В Париж имаше преимущество, само че Нюкасъл откри в 24-ата минута посредством Исак. Той се възползва от неточност на Донарума след удар на Алмирон.

В шестата минута на добавеното време френският първенец изиска дузпа. Реферът Марчиняк получи сигнал от ВАР и отсъди такава – поради игра с ръка на Ливраменто. Зад топката застана Мбапе, който не остави шансове на Поуп и вкара за 1:1.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР