Борусия (Дортмунд) показа типичния си стил още в първия мач

...
Борусия (Дортмунд) показа типичния си стил още в първия мач
Коментари Харесай

Типичен Дортмунд рестартира с голово шоу

Борусия (Дортмунд) сподели типичния си жанр още в първия мач след подновяването на Бундеслигата. Тимът на Един Терзич бе ослепителен в нахлуване и като швейцарско сирене в отбрана. Това докара до триумф с 4:3 против Аугсбург на " Сигнал Идуна Парк ". В 62-ата минута на терена се появи Себастиан Алер, който се завърна в игра след борба с рак.

Въпреки че сподели много недостатъци, Борусия започва позитивно годината, откакто приключи предходната с две следващи загуби в шампионата. " Жълто-черните " се върнаха на шесто място, като изостават на 7 точки от водача Байерн.

Борусия доминираше от началото, само че в първите минути имаше мъчно да преодолее отбраната на противника. В 14-ата минута Аугсбург стигна до греда след удар на Демирович. Отговорът на домакините бе рискова обстановка пред другата врата, която приключи с две страхотни спасявания Гикиевич, който отрази удари на Мален и Герейро.

Последваха още офанзиви към вратата на гостите преди Джуд Белингам да открие резултата в 29-ата минута. Английският национал получи топката на границата на наказателното поле, финтира и изпрати неспасяем удар към вратата. Секунди след гола Мален бе покрай удвояване на задатъка. Той стреля от дребен ъгъл, топката бе отклонена и не откри задачата.

Аугсбург не създаваше доста в предни позиции, само че пет минути преди почивката стигна до равнене. Арне Майер съумя да открадне топката от Йозкан в наказателното поле и шокира почитателите на домакините. Радостта на гостите обаче бе доста къса, защото секунди по-късно Шлотербек направи резултата 2:1, откакто засече с глава центриране от фал на Брант.

Хумелс на два пъти опитва да се разпише, само че нямаше шанс. Аугсбург обаче съумя да изравни в добавеното време на първата част. Демирович бе изведен зад отбраната и прелестно прати топката над вратаря.

Първата част на второто полувреме мина малко по-спокойно, а в 62-ата минута на терена се появи Алер по бурните аплодисменти на почитателите. Демирович създаваше съществени проблеми на отбраната на домакините и на два пъти негови удари минаха рисково покрай вратата. Терзич направи още смени и това се оказа уверено. Влезлият като запаса Джейми Байно-Гитенс вкара страховит гол в 75-ата минута. Той напредна отляво, влезе към центъра и с удар от отдалеченост прати топката в долния ляв ъгъл на Гикиевич.

Наставникът на гостите Енрико Маасен направи тройна промяна незабавно след гола и секунди по-късно това даде резултат. Една от запасите - Давид Колина, направи резултата 3:3. Той се разписа с добавка, откакто ударът на друга запаса - Келвин Йебоа, срещна гредата. Лудостта продължи с трети гол в границите на 3 минути. Джовани Рейна изведе още веднъж Дормунд напред след извънреден удар. До края последваха още положения, множеството пред вратата на Аугсбург, само че до нов гол не се стигна.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР