Борусия Дортмунд победи Аугсбург с 4:3 в мач от 16-я

...
Борусия Дортмунд победи Аугсбург с 4:3 в мач от 16-я
Коментари Харесай

Дортмунд пречупи Аугсбург в голово шоу

Борусия Дортмунд победи Аугсбург с 4:3 в мач от 16-я кръг на Бундеслигата. Головете за " жълтата подводница " бяха дело на Джуд Белингам, Нико Шлотербек, Джейми Биное-Битънс и Джовани Рейна, а за гостите точни бяха Арне Майер, Ермедин Демирович и Давид Чолина. С тази победа Борусия Дортмунд е към този момент 6-и с актив от 28 точки, до момента в който Аугсбург остава 15-ти с 15 пункта на сметката си.

Още в 13-а минута Демирович от Аугсбург скочи високо, с цел да засече прехвърлящо подаване към точката на дузпата, само че ударът му тресна напречната греда. Десет минути след тома Мукоко не се поколеба да стреля от наказателното поле след меко подаване от Бранд. Получи се добър опит, само че около левия непряк дирек. В 29-а минута Джуд Белингам се откъсна от отбраната и означи брилянтен гол от позиция отвън наказателното поле, след което изстреля топката в десния ъгъл.

Пет минути преди края на първото полувреме Арне Майер си освободи пространство след положително подаване и оплете топката в мрежата, намирайки долния ляв ъгъл - 1:1.  Секунди по-късно Рафаел Герейро извърши страховит директен свободен удар, изпращайки топката в рискова зона, а Нико Шлотербек съумя да скочи най-високо наоколо до точката на дузпата и означи в средата на мрежата - 2:1 за Борусия Дортмунд.

В продължението на първата част Демирович получи топката на границата на наказателното поле и забелязвайки, че вратарят не е на голлинията, се настройки по съвършен метод, с цел да копне топката над Грегор Кобел и за повторно да изравни резултата в срещата - 2:2. 

Второто полувреме стартира умерено, само че се стигна до 75-а минута, когато Джейми Биное-Битънс, появил се пет минути по-рано като запаса, откри пространство за удар от границата на пеналтерията и опитът му откри долния десен ъгъл. Феноменален завършик и 3:2 за Борусия Дортмунд.  Аугсбург реагира за трети път. Давид Чолина се възползва от безпорядък в наказателното поле на " жълтата подводница " и заби топката в мрежата - 3:3.

Това обаче не бе всичко. Секунди по-късно Джовани Рейна резервира хладнокръвие и стреля от границата на наказателното поле. Получи се извънредно мощен удар, който прелетя около вратаря в левия му ъгъл - 4:3 за Дортмунд. В 89-а минута Демирович откри свободното пространство в наказателното поле, само че топката мина над напречната града и Борусия завоюва трите точки в срещата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР