Боровец. Дълги опашки се извиват през последните дни в зимните

...
Боровец. Дълги опашки се извиват през последните дни в зимните
Коментари Харесай

Напрежение: Огромни опашки се вият пред лифта в Банско и Боровец


Боровец. Дълги опашки се извиват през последните дни в зимните курорти Боровец и Банско,съобщават читатели.

На скиорите и тази зима им се постанова да се редят и чакат, с цел да се пуснат по пистите. „ Наложи ни се да качаме дълго за влекчето пред хотел „ Рила “, с цел да може децата ни да се пуснат по пистата, която е стотина метра по-нагоре. Съоръжението не можеше да поеме големия поток от туристи, които са в курорта и желаят да карат ски. За близо 3 часа децата ми се пуснаха едвам по три пъти “, показа Десислава Попова. Туристи разясняват, че три дни кобинковият въжен въжен превоз е бил строшен – петък, събота и неделя, а това е принудило всички туристи да бъдат единствено долу в Боровец. В момента има близо един метър сняг, а пистите не са обработени, жалват се гостите на зимния курорт. Уеб камерите в курорта демонстрират, че и в този час не престават да се извиват дълги опашки.
Днес 6-седалковият въжен превоз „ Мартинови бараки експрес “ проработи, а част от прилежащите му писти ще бъдат отворени, оповестиха от зимния курорт. При подобаващи метеорологични условия ще отвори и ски център „ Маркуджик “, където има доста свеж сняг. Любимото нощно каране в ски център „ Ситняково “ започва във вторник на 31 декември.
На кошмарно очакване, което продължава с часове, са подложени и в Банско, където неналичието на втора кабинкова линия пречи туристическата услуга да се предложи бързо на гостите на световноизвестния зимен курорт. Така на качване и на слизане сега скиорите се редят и чакат дълго. В момента се постанова оборудването да работи изключително, с цел да може туристите да слязат от Бъндеришка поляна. Това се постанова, защото ски пътят още не работи, а скиорите, вместо да се спуснат до Банско, се постанова да чакат лифта. Работим изключително, с цел да може да свалим всички хора от планината, съобщи представителят на компанията концесионер Иван Обрейков. Вижте запис на дългата опашка посредством уеб камерата в Банско./bgtourism.bg

Видео ТУК
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР