Борисов капитулира на преговорите с ПП. Правителството, което ще подкрепи

...
Борисов капитулира на преговорите с ПП. Правителството, което ще подкрепи
Коментари Харесай

Борисов капитулира пред ПП! Асен Василев на преговорите: Аз ще съм финансов министър и никой друг!

Борисов капитулира на договарянията с Политическа партия.

Правителството, което ще поддържа ГЕРБ, ще е с очебийно мощно политическо наличие на знакови имена от " Промяната ".

 

Аз ще съм финансов министър и никой различен!
Така тропал по масата Асен Василев по време на безкрайните договаряния сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за сформиране на държавно управление с втория мандат, разкриха пред Епицентър. бг участници в диалозите.

Човекът, който в записа на среднощната колекция на Политическа партия споделя: Министрите да се подпишат с кръв, че ще изритат хората на ГЕРБ и Радев, и който съобщи, че застава зад всяка своя дума от този запис, се държал брутално и безочливо, мачкайки представителите на ГЕРБ.

" Присъствието на Асен Василев ще затрудни работата на кабинета ", съобщи Екатерина Захариева, напомняйки, че " от устата на Асен Василев са най-проблемните фрази – за чистките, за подписите с кръв ". И попита: Един човек ли ще бъде пленник за държавно управление? ".

Въпреки това хората на Борисов са клекнали под " необолшевишкия ботуш " на " Промяната " и държавно управление ще има, безапелационни са източниците на Епицентър. бг.

И то ще бъде със мощни политически фигури от Политическа партия - Асен Василев, Даниел Лорер, Милен Матеев, Радослав Рибарски, които взимат основни министерства на финансите, на стопанската система, на енергетиката...

 

Формулата на кабинета ще е такава, че Политическа партия с техните 37 депутати поемат цялата изпълнителна власт, която ще бъде определена с гласовете на ГЕРБ, без те да имат лостовете за влияние и надзор.

 

Това е цялостна капитулация на ГЕРБ пред Политическа партия и то след скандалния запис, който би трябвало да изтрие " шарлатаните " от политическата карта, камо ли да ги връща в ръководството.

 

Всики приказки на Мария Габриел, по какъв начин сложила условия към ПП-ДБ да премислят състава на кабинета и правилата си, с цел да получат поддръжка на ГЕРБ ке оказаха кьорфишек..

Борисов, който пропиля първия мандат и остави да бъде измамен, че във втория ще се прави общ кабинет с специалисти, в действителност е излъган и във втория мандат. Затова и през днешния ден призна: " Няма да има експертен кабинет, Политическа партия желаят сами да носят отговорност с политически лица ".

 

ГЕРБ не са съумели да прокарат в договарянията нито една своя властова позиция - няма да имат въздействие нито в силовите, нито в икономическите браншове на ръководство. Фактът, че за началник на Министерство на вътрешните работи се спряга човек на Бойко Рашков, е индикативен за тоталното проваляне на ГЕРБ на договарянията.

 

Поемайки в действителност кормилото на страната, " Продължаваме промяната " ще извършат всичко това, което начертаха в записа, с който обявиха, че се гордеят: тотални чистки в администрацията, смени на шефовете на служби, смени на регионални шефове и репресии към всички, които се считат за съперници на Политическа партия.

 

Отзвукът в Европа от протичащото се в страната е извънредно отрицателен.

 

 

Очаквайте детайлности

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР