Борисов благодари на Туск за Отечество любезно“ Европа вече знае,

...
Борисов благодари на Туск за Отечество любезно“ Европа вече знае,
Коментари Харесай

Борисов благодари на Туск за „Отечество любезно“

Борисов благодари на Туск за „ Отечество общително “ Европа към този момент знае, че за нея няма положително бъдеще без постоянни и обединени Балкани и без ясна европейска вероятност за тези страни. Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск на среща с премиера Бойко Борисов в Скопие. Туск добави, че не се тормози за идната в София на 17 май среща във формат „ Европейски Съюз –Западни Балкани ”.
 Доналд Туск Бойко Борисов Пресцентър, Министерски съвет
" Днес Европа схваща по-добре от преди, че няма положително бъдеще за нея без постоянни и обединени Балкани, без ясна европейска вероятност на тези страни ", съобщи на срещата си с Бойко Борисов Доналд Туск. " Може би ние с теб не сме дипломати по природа, само че мисля, че успяхме да реализираме доста, изключително предвид на идната среща в София през май ", добави ръководителят на Европейския съвет. 

 Доналд Туск Бойко Борисов Пресцентър, Министерски съвет
Българският министър председател от своя страна благодари на Туск за това, че посещава персонално страните от Балканите и напомни речта му при откриването на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
 
" Със своята тирада на откриването в София вечно завоюва сърцата на българите. Като знам натоварената стратегия в Брюксел и в най-смелите си упования не съм мислил, че ръководителят на Европейския съвет ще обиколи Балканите, с цел да придобие персонална визия за тях ", сподели Борисов.
 Доналд Туск Бойко Борисов Пресцентър, Министерски съвет
В Скопие се организира лидерска среща по процеса „ Бърдо – Бриони ”. Нейни домакини са президентите на Република Македония Георге Иванов, на Хърватия – Колинда Грабар Китарович и на Словения - Борут Пахор. Във форума вземат участие още президентите на Сърбия Александър Вучич, на Черна гора - Филип Вуянович, на Албания - Илир Мета, на Косово - Хашим Тачи, както и ръководителят на Председателството на Босна и Херцеговина Бакир Изетбегович. Борисов и Туск са посетители на форума.
 
Инициативата за Процеса “Бърдо - Бриони ”, който се организира от 2013 година, е на Словения и Хърватия. Неговата цел е стабилизиране и ускорение на европейска интеграция на страните от Западните Балкани.
 Доналд Туск Бойко Борисов Пресцентър, Министерски съвет
Срещата минава при изключителни ограничения за сигурност и се отразява от над 150 медии.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР