Борислав ЦековБорислав Цеков, фейсбукЩели да благоволят да отидат на консултации

...
Борислав ЦековБорислав Цеков, фейсбукЩели да благоволят да отидат на консултации
Коментари Харесай

Държавният глава, а не Киро, баща му или ИБ на БСП определя кога започват консултациите

 радев  радев Борислав Цеков
Борислав Цеков, фейсбук

Щели да благоволят да отидат на съвещания по член 99 от Конституцията при президента чак в петък, че в този момент си имали друга работа. И Българска социалистическа партия също приглася (по думите на Гечев) на това противоконституционно държание. Трябва да е ясно следното. Процедурата по член 99 не зависи от капризите на съответните парламентарни групи (най-голямата, втората по величина и някоя последваща по преценка на президента). Инициативата и таймингът на тази процедура зависят напълно от президента. Това е негово конституционно пълномощие. Именно президентът, а не Киро, татко му или ИБ на Българска социалистическа партия, дефинира по кое време стартират консултациите – в сряда или в неделя, сутринта или следобяд.

Нормално е да има съгласуваност и координиране в действен порядък сред администрацията на президента и управлението на съответната парламентарна група, само че един път планувани тези съвещания, парламентарните групи не могат да неодобряват или да разтягат във времето по своя преценка тази процедура. Прочее, в случай че президентът насрочи съвещания и най-голямата парламентарна група не се яви, а по-късно не се яви и наново на друга дата, избрана от президента, то това следва да се одобри за в действителност отвод на тази парламентарна група да получи и надлежно да извърши изследователски мандат за сформиране на държавно управление. В резултат процедурата би трябвало да продължи с втората по величина парламентарна група.

Случващото се е следващо удостоверение за антипарламентарния и антиконституционен нрав на проваленото и оставащо безславно в прахоляка на историята държавно управление на Кирил Петков.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР