Борислав Сарафов, заместник главен прокурор и ръководител на Националното следствие,

...
Борислав Сарафов, заместник главен прокурор и ръководител на Националното следствие,
Коментари Харесай

Прокуратурата изненада Борислав Сарафов с ревизия

Борислав Сарафов, заместител основен прокурор и началник на Националното разследване, остро възразява против разпоредената проверка на активността му и декларира, че вижда в това напън поради изразената от него позиция във връзка с обвинител №1 Иван Гешев.

Отвореното писмо на Борислав Сарафов популяризира Българска телеграфна агенция, като позицията е с получател заместител основния прокурор Даниела Машева , която все още замества основния прокурор Иван Гешев в отпуск.

Назначената проверка е за интервала от началото на предходната годината до момента, а Сарафов е бил известен за нея в понеделник , излиза наяве от позицията. Ревизията обгръща активността на шефа на Национална следствена служба по административното и организационно управление на активността на Национална следствена служба и методическото управление на следователите от окръжните следствени отдели в окръжните прокуратури.

Директорът на Националното разследване вижда съвпадане на момента на проверката и на обществените офанзиви на Иван Гешев против него, той пита Даниела Машева сама ли е решила да я назначи или ѝ е било разпоредено от намиращия се по това време в отпуска обвинител №1. Пита също по този начин и какво е предизвикало проверка на работата му на шестата година от избирането му за шеф на Националната следствена работа, като в никакъв случай до този миг административната му активност не е представлявала интерес за управлението.

Припомняме, че Борислав Сарафов бе избран отново за втори мандат отпред на Националното разследване по предложение на основния прокурор Иван Гешев.

Борислав Сарафов декларира и че сега липсва естествена служебна връзка с Машева.

" Очевидно става въпрос за неочаквана и тематична проверка , а не такава, залегнала в проекта за проверки на Прокуратура на Република България ", декларира Сарафов и пита дали има сигнали от магистрати и чиновници на Национална следствена служба за работата му като шеф на службата.

" Разпоредената от Вас точно в този миг проверка оставя в мен дълбокото разбиране, че върху ми се упражнява неприемлив длъжностен напън поради изразената от мен кардинална позиция, очевидно засегнала мощно личността на господин Гешев . Считам за безусловно неприемливо да употребявате ресурсите на институцията за оправдаване на неговите дейности и в отбрана на персоналните му ползи. "

Борислав Сарафов прецизира, че няма никакви терзания за активността си като началник на Националната следствена работа, респективно и от констатациите на проверката. " Напротив, надълбоко съм уверен, че Национална следствена служба е правилно и честно управлявана, само че паника в мен буди откритата преднамереност по отношение на момента , определен за такава инспекция. "

Също по този начин самата разпоредена проверка, съгласно Сарафов, ясно демонстрира на всички прокурори и следователи, а и на цялата общност, че " господин Гешев е подготвен да употребява Вас и Прокуратурата на Република България като инструмент в опит да се разправи с неуместните му. "

Освен това, отново съгласно Сарафов, заместител основния прокурор Машева дължи отговори на всички сътрудници прокурори и следователи, а и на цялото българско общество.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР