Борислав Сарафов, който временно изпълнява функциите на главен прокурор, е

...
Борислав Сарафов, който временно изпълнява функциите на главен прокурор, е
Коментари Харесай

Сарафов тръгна с 6-има бодигардове

Борислав Сарафов, който краткотрайно извършва функционалностите на основен прокурор, е подложен под засилена защита след убийството на афериста Мартин Божанов – Нотариуса, което отприщи лавина от разкрития за мрежата му на въздействие в правосъдната власт. От няколко седмици насам шестима телохранители пазят Сарафов и се придвижва с конвой със синя лампа.

 

Гардовете на Борислав Сарафов до един облечени в стилни черни костюми като от филмовия епос „ Матрицата “, са от Главна дирекция „ Охрана “ към Министерството на правораздаването. И.ф. основен прокурор е охранявано лице още от предишното Лято, когато разгласи, че се опасява за живота си поради пламналата сред него и Иван Гешев война, стартирала след взривена бомба край пътя, до момента в който минава бронираната лимузина на тогавашния обвинител №1.

 

След като Гешев беше предварително отхвърлен от поста, неговият правоприемник Борислав Сарафов върна на НСО “ бронираното „ Ауди “ за над 1 млн. лева, в което се возеше предшественикът му, и сензитивно редуцира разноските за защита на Прокуратурата. Сарафов се настани в държавен джип „ Фолксваген Туарег “, който обаче не е този, ескортирал до неотдавна блиндираната лимузина на Гешев. Твърди се, че основният прокурор подменил джипа, употребен от Гешев, защото се страхувал от прикрито във возилото записващо устройство, неуловимо за радарите на защитата му.

 

Дни след убийството на Мартин Нотариуса, чийто мъртвец беше открит на 31 януари вечерта с патрон в главата пред къщата му в охраняван затворен комплекс край „ Горна баня, към Борислав Сарафов е бил прикован още един екип от охранители и втора лимузина „ Фолксваген Артеон “, употребена като конвой. Постоянно ангажирани за сигурността На и.ф. основен прокурор са четирима телохранители и двама водачи на колите, с които досегашният началник на следствието се придвижва.

 

От прокуратурата не дават информация дали против Борислав Сарафов има отправени закани, само че представител на държавното обвиняване разяснява в всекидневен диалог, че основният прокурор е защитаван зорко поради инициираната от него инспекция на активността на Софийската районна прокуратура за последните 4 години. Извършената от Върховната прокуратура инспекция откри систематични нарушавания и случаи, в които Районната прокуратура е била „ инструмент за решение на търговски разногласия “. Още при стартирането на инспекцията оставка подаде уличената във връзки с Мартин Нотариуса шефка на СРП Невена Зартова, както и четиримата й заместници.

 

„ Сарафов засегна доста ползи, а и постът му изисква той да бъде непрекъснато охранявано лице. Заради това пред дома му непрекъснато дежури патрулен автомобил на Министерство на вътрешните работи “, признава човек от обкръжението на основния прокурор.

 

Същевременно стана известно и друго – Борислав Сарафов не е бил измежду целите на Илко Захариев от Сливен, добил известност с прозвището Червения корсар. Водещият бездомнически метод на живот Захариев беше арестуван на 1 март в региона на Боянските гробища поради серия от закани, отправяни посредством имейли към прокурорката Цариградска, съдии от Окръжния съд в Плевен и вицепремиера Мария Габриел. В началото на седмицата Илко Захариев беше дефинитивно освободен от ареста с решение на Софийския градски съд. Според правосъдния състав е налице възможност психологичното положение на Червения корсар да е такова, че да не може да носи наказателна отговорност, а също така заканите, отправени от него, са такива, че не могат да възбудят състоятелен боязън да бъдат действително осъществени.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Борислав Сарафов главен прокурор Иван Гешев война охрана Невена Зартова Мария Габриел Илко Захариев Червения пират
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР